Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των Θεσμών για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σε αυτή μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος Γενικός Γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αρκέσθηκαν να αναφέρουν ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 25 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το ΕuroWorking Group.

Άλλη πηγή ανέφερε πως τα επόμενα 24ωρα θα συνεχιστούν οι τηλεδιασκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια. Οι Θεσμοί είναι ανυποχώρητοι και ζητούν τα εξής για να κλειδώσει η συμφωνία:

  • Το όριο οφειλής για την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ και όχι στις 130.000 ευρώ και το προστατευόμενο ύψος της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, να είναι έως τα 230.000 ευρώ για πενταμελή οικογένεια και όχι στα 250.000 ευρώ. Ειδικά για τους επαγγελματίες που έχουν θέσει ως ενέχυρο την πρώτη κατοικία οι θεσμοί ζητούν να μπει πλαφόν 50.000 ευρώ στο ύψος της οφειλής και οροφή 130.000 στην αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας που θα τεθεί υπό προστασία.
  • Τα περιουσιακά κριτήρια να περιοριστούν σημαντικά και να μειωθούν για τις καταθέσεις του οφειλέτη στις 20.000 ευρώ, από 65.000 ευρώ που προέβλεπε η κυβερνητική πρόταση και στις 25.000 ευρώ για τη λοιπή ακίνητη περιουσία του (πλην της πρώτης κατοικίας), από 260.000 ευρώ που πρότεινε η ελληνική πλευρά.
  • Να μπει μαχαίρι στα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε το ετήσιο εισόδημα να διαμορφώνεται έως τα 30.950 ευρώ για πενταμελή οικογένεια και όχι στα 36.000 που πρότεινε η κυβέρνηση.