Μηνύματα καθησυχασμού στους επενδυτές για την αμερικανική οικονομία από Πάουελ και Γέλεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνύματα καθησυχασμού στους επενδυτές για την αμερικανική οικονομία από Πάουελ και Γέλεν
Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ είπε πως δεν σχεδιάζει προτάσεις που θα πλήξουν τις επιχειρήσεις. Η αναφορά του διοικητή της Fed για το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προσπάθησαν την Τρίτη ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ και η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως η Fed είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το στόχος της για το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2021 κοντά στο 2%, σημειώνοντας πως «έχουμε στη διάθεση μας εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό, εάν αυτό χρειαστεί».

Ακόμα, ο κ. Πάουελ δήλωσε η τράπεζα αναμένει μια ήπια ανοδική πίεση στις τιμές για το τρέχον έτος. Όπως ανέφερε, αυτό θα ακολουθήσει την ενίσχυση της ζήτησης, τα προβλήματα που διατηρούνται στις εφοδιαστικές αλυσίδες αλλά και την σύγκριση με τις πολύ πιο αδύναμες τιμές του προηγούμενου έτους.

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας πως το φαινόμενο μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας και ότι θα πρέπει να αρχίσει η καταγραφή αυτών των επιπτώσεων.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ μίλησε για τις επόμενες οικονομικές κινήσεις που σκέφτεται η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως ο Λευκός Οίκος εξετάσει αλλαγές στη φορολογία, αλλά όχι προτάσεις που θα πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Η κ. Γέλεν ανέφερε ακόμα πως μέσα στο πακέτο μέτρων που εξετάσει η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκονται και κάποιες κινήσεις που θα αυξήσουν το εισόδημα των πολιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider