«Τρομάζει» η πανδημία στη Γαλλία - 30.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρομάζει» η πανδημία στη Γαλλία - 30.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Πάνω από 30.000 κρούσματα Covid-19 στη Γαλλία σε ένα 24ωρο.

Εκρηκτική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στη Γαλλία καθώς το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα τα κρούσματα ξέπερασαν τις 30.000 φτάνοντας τις 30.621 από 22.951 που ήταν την Τετάρτη.

Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 88, με τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στους 33.125 νεκρούς.

Ενδεικτικό του σαρωτικού περάσματος της πανδημίας είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας το βράδυ της Τετάρτης.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Εκτός από το Παρίσι, οι περιορισμοί θα ισχύσουν επίσης στη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Λιόν, την Τουλούζη και άλλες πόλεις.

Τι σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας

Κατά τη διάρκεια των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα μπορεί κανείς να πάει σε εστιατόρια ή να επισκεφθεί φίλους, συνέχισε ο Μακρόν. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider