Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που αναγκάζει την κινεζική ByteDance να πουλήσει το TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που αναγκάζει την κινεζική ByteDance να πουλήσει το TikTok
«Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», εξηγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διάταγμα που αναγκάζει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok, μέσα σε 90 ημέρες υπέγραψε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance (...) μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», εξηγεί στο διάταγμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορεί εδώ και μήνες, τη δημοφιλή πλατφόρμα ότι διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα Αμερικανών χρηστών για να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο.

«Όπως έχουμε ήδη πει, το TikTok λατρεύεται από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς επειδή είναι ένας τόπος ψυχαγωγίας, προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής σύνδεσης», αντέδρασε εκπρόσωπος της ByteDance.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά στις οικογένειες και σταδιοδρομίες γεμάτες νόημα σε όσους δημιουργούν στην πλατφόρμα μας επί πολλά χρόνια».

Σε ένα πλαίσιο ισχυρών εμπορικών και πολιτικών εντάσεων με την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε πριν από μία εβδομάδα ριζικά μέτρα όσον αφορά το TikTok και την πλατφόρμα WeChat.

Το νέο διάταγμα που υπογράφηκε την Παρασκευή διευκρινίζει πως ο αγοραστής πρέπει να είναι αμερικανική εταιρία και «να αποδείξει τη θέληση και την ικανότητά της να συμμορφώνεται με το διάταγμα αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία 45 ημερών για να κλείσει η συμφωνία Microsoft - TikTok

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider