Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας
Πέρα από τη χρήση της μάσκας θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Μετρώντας ήδη πάνω από 670.000 νεκρούς παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να ανατρέψει πολλά δεδομένα στη ζωή όλων. Ένας από αυτά είναι η εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας αφορά πρωτίστως στην προστασία των άλλων από τα δικά μας μικρόβια, περισσότερο από την προστασία μας από την εξάπλωση των μικροβίων, όπως αναφέρει το Business Insider. Παράλληλα η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί για να παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας. Θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές - και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε - σύμφωνα με το Business Insider:

Το κατά πόσο ένα παιδί πρέπει να φορά μάσκα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, όπως και τα άτομα που έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε μέρη όπου πρέπει να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα», δήλωσε η παδίατρος Dipesh Navsaria. «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς το παιδί του και τον εαυτό σου από οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη είναι να μένει στο σπίτι».

Οι πόνοι που εντοπίζονται από πολλούς στα αυτιά από τη χρήση της μάσκας μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη μάσκας από οργανικό βαμβάκι, που δένουν πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει κανείς τα σημάδια στα αυτιά.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, το υλικό της μάσκας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η πυκνότητα. Όσο πιο συμπαγές είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που παρέχει η μάσκα.

Το βαμβάκι τείνει να είναι πιο σφικτό ύφασμα από άλλα και είναι επίσης ένα σημαντικό υλικό στο θέμα ότι «αναπνέει» καλύτερα, χωρίς να επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό σύστημα υπό έντονη ζέστη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Άσθματος και Ανοσολογίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας επιδεινώνει το άσθμα, αν και ορισμένα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές αναπνοές.

Εάν κάποιος με άσθμα αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά με τη χρήση μάσκας, το Αμερικανικό Κολλέγιο προτρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όσους έχουν άσθμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ο καλύτερος τρόπος για πρόληψη του κορονοϊού είναι να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παραμονή στο σπίτι είναι δύο ισχυρά προληπτικά μέτρα.

Ένα από τα προβλήματα που παραθέτει το δημοσίευμα είναι το ζήτημα της επικοινωνίας, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των συνομιλητών είναι κωφός τότε δεν θα μπορεί να καταλάβει τι λέμε φορώντας τη μάσκα.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές μάσκες -που ωστόσο δεν εμπίπτουν στη προϋποθέσεις του αμερικανικού CDC- που στο σημείο του στόματος έχουν διαφανές πλαστικό επομένως είναι ευκολότερο για τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής να διαβάζουν τα χείλη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:37

Θα εξελιχθεί σε σήριαλ η εξαγορά του ΧΑ από τη Euronext;

14:35

«Καμπανάκι» Ρεν για πληθωρισμό: Το ράλι του ευρώ βοήθησε το έργο της ΕΚΤ

14:32

Τουρκία: Σεισμός αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα

14:24

Σδούκου: Κίνδυνος αποβιομηχάνισης αν δεν αντιμετωπιστεί το ενεργειακό κόστος

14:18

Κοντογεώργης: Προχωράμε γρήγορα την ανάκτηση των παράνομων επιδοτήσεων και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος

14:09

Επιδοτήσεις ρεύματος σε επιχειρήσεις: Ξεκίνησε η καταβολή – Έως 12 Ιουλίου οι αιτήσεις

14:06

Φωτιά στον Μαραθώνα, επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Μήνυμα από το 112

14:00

Εξάρχου (AKTOR): Προϋπόθεση μία αποφασιστική Ευρώπη για την ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας

13:54

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη σε πέντε περιφέρειες

13:53

H ΔΕΗ φέρνει τη βιωσιμότητα στα σχολεία της Κρήτης

13:52

Παπασταύρου: Η ρύθμιση για τους οικισμούς οδηγεί σε ασφάλεια δικαίου

13:52

Κεραμέως: «Η ΓΣΕΕ θέλει να αποσυρθούν όλες οι ευεργετικές διατάξεις για τους εργαζόμενους;»

13:42

Η L’Oréal εξαγοράζει την Color Wow

13:25

Metlen: Διατηρεί τη σύσταση «buy» και αυξάνει την τιμή-στόχο στα €61,5 η Piraeus Sec.

13:15

Δήμας για ΣΔΙΤ: Ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο για υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής

13:12

Αεροπορικά ταξίδια: Τι αλλάζει σε χρεώσεις χειραποσκευών και καθυστερήσεις πτήσεων

13:03

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Να μην χαθεί η ευκαιρία για απελευθέρωση των όμηρων

12:58

Μιχαηλίδου: Χίλια πεντακόσια Άτομα με Αναπηρία έχουν αποκτήσει Προσωπικό Βοηθό

12:56

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση για τη σύλληψη και την καθαίρεση Ιμάμογλου

12:51

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,7% η απόδοση των τρίμηνων εντόκων - Υπερκάλυψη κατά 2,53 φορές

12:46

Βιομηχανικό λόμπι Ιταλίας: Μπορεί να χάσουμε 20 δισ. ευρώ σε εξαγωγές και 118.000 θέσεις εργασίας λόγω δασμών

12:41

Κεραμέως: Έσπασε το φράγμα του 8% η ανεργία στη χώρα μας τον Μάιο

12:30

Σεντένο: Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια

12:27

Παπασταύρου: Τις επόμενες ημέρες η task force για τις τιμές της ενέργειας

12:22

Πάνω από 750 εκατ. ευρώ οι δαπάνες της ΔΥΠΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

12:17

Κάτω από το 8% υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο

12:16

Μαρινάκης: Το απόστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα σπάσει – Δεν προκύπτει θέμα για τον Κεφαλογιάννη

12:09

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών του μητρώου

12:03

Την Πέμπτη η ενημέρωση Γεραπετρίτη στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

11:58

Κίνα: Ο διάδοχος του Δαλάι Λάμα θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider