ΠΟΥ: Μην χαλαρώνετε τα περιοριστικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Μην χαλαρώνετε τα περιοριστικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό
Μήνυμα κατά της χαλάρωσης των μέτρων από τον ΠΟΥ: Μην βιάζεστε!

Προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά της πρόωρης άρσης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προχωρεί σε οριζόντιες συστάσεις για χώρες και περιοχές ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμάιερ.

«Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές», πρόσθεσε.

Άρση μέτρων εξετάζουν τρεις ευρωπαϊκές χώρες

Η Ευρώπη δίνει τεράστια μάχη με την πανδημία του κορονοϊού και ελπίζει -παρά τις χιλιάδες απώλειες ζωών και τις επιπτώσεις στην οικονομία- να βγει γρήγορα νικήτρια.

Η ελπίδα φαίνεται στην άκρη του τούνελ, καθώς τρεις ευρωπαϊκές χώρες -η Αυστρία, η Δανία και η Τσεχία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν λάβει προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider