Νταβός: Ξεπερνά τα 9 εκατ. δολάρια το κόστος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νταβός: Ξεπερνά τα 9 εκατ. δολάρια το κόστος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων
Στο Νταβός δίνουν ραντεβού ορισμένα από τα πιο γνώριμα πρόσωπα του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι.

Λίγες ώρες απομένουν για το μεγάλο ραντεβού της 50ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με το κόστος της ασφάλειας να ξεπερνά τα 9 εκατ. δολάρια, καθώς η «λίστα» των καλεσμένων περιλαμβάνει πλήθος ηχηρών ονομάτων.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα παρευρεθούν στη 50η Σύνοδο, είναι η 34χρονη πρωθυπουργόw της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, η νεότερη πρωθυπουργόw του κόσμου, η Κριστίν Λαγκάρντ, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ και η 17χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρά την περυσινή του «απουσία», ενώ το «παρών» θα δώσουν και ορισμένα από τα πιο γνώριμα πρόσωπα του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι, όπως ο Τζορτζ Σόρος.

Αυξημένες πιθανότητες τρομοκρατικού χτυπήματος

Ο κατάλογος των σημαντικών ονομάτων που θα παρευρεθούν στο Νταβός αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες για τρομοκρατικής επίθεσης, ή επίθεσης κατά μεμονωμένου προσώπου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, μέχρι στιγμής το κόστος για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2020 αναμένεται να φτάσει περί τα 9,35 εκατ. δολάρια.

Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNBC, το 1/4 του κόστους θα καλυφθεί από το ταμείο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, άλλο 1/4 καλύπτεται από την Περιφέρεια του Γκριζόν, την Περιφέρεια στην οποία ανήκει το Νταβός.

Το 1/8 του κόστους καλύπτει το δημοτικό διαμέρισμα του Νταβός και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας πληρώνει σχεδόν το 1/3 του κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider