«Ραντεβού» κορυφαίων προσώπων στο Ντάβος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ραντεβού» κορυφαίων προσώπων στο Ντάβος
Οι ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής σκηνής δίνουν το καθιερωμένο τους ετήσιο «ραντεβού» στο Νταβός.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα, 21- 24 Ιανουαρίου.

Οι ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής σκηνής δίνουν το καθιερωμένο τους ετήσιο «ραντεβού» στη σύνοδο που φέτος γιορτάζει την 50η επέτειό της στο χιονισμένο ελβετικό θέρετρο του Νταβός.

Το κλίμα ο μεγαλύτερος κίνδυνος της δεκαετίας

Η οικονομική και πολιτική πόλωση αναμένεται να αυξηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020, ωστόσο οι μεγάλες απειλές αναμένεται να προκύψουν από την ένταση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης Global Risks (Παγκόσμιοι Κίνδυνοι) που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενόψει της έναρξης των εργασιών του την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ζητήθηκε η ιεράρχηση των κορυφαίων κινδύνων που απειλούν τον πλανήτη. Για πρώτη φορά στα 10 χρόνια που εκδίδεται η εν λόγω μελέτη και οι πέντε κίνδυνοι που προέκυψαν από τους συμμετέχοντες, έχουν όλοι να κάνουν με το περιβάλλον. Ξεκινούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από την παρέμβαση του ανθρώπινου στοιχείου και μπορούν να φτάσουν στις μεγάλες φυσικές καταστροφές από σεισμούς και τσουνάμι. Αυτοί χαρακτηρίζονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2020. Για την επόμενη δεκαετία, ως κορυφαίος κίνδυνος χαρακτηρίζεται η αποτυχία συγκράτησης και διαχείρισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Για την κατάρτιση της μελέτης ζητήθηκε η γνώμη περισσότερων από 750 ειδικών ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider