Η ΕΕ βάζει στον «πάγο» το Libra

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ΕΕ βάζει στον «πάγο» το Libra
Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει πως η ΕΕ βάζει στον «πάγο» το ψηφιακό νόμισμα του Facebook.

«Μπλόκο» στο ψηφιακό νόμισμα του Facebook, το Libra, βάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ μέχρι να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή γραμμή που διατηρεί η ΕΕ απέναντι στο Libra, στο οποίο ασκείται έντονη κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, είπαν ότι εξετάζουν κανόνες ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Libra, στο πλαίσιο διεθνούς σχεδίου.

Αμφιβολίες έχει εκφράσει και ο ιδρυτής του Facebook

Να υπενθυμίσουμε πως αμφιβολίες για το ψηφιακό νόμισμα Libra που θέλει να λανσάρει το Facebook είχε εκφράσει και ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε κατάθεση που είχε δώσει σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «δεν ξέρω αν το Libra θα πετύχει, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δοκιμάζει κανείς νέα πράγματα, εφόσον το κάνει με υπεύθυνο τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider