Ζούκερμπεργκ: Δεν ξέρω αν θα πετύχει το Libra

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζούκερμπεργκ: Δεν ξέρω αν θα πετύχει το Libra
Ο Ζούκεμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το Libra θα εκδοθεί μόνο αν πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Αμφιβολίες για το ψηφιακό νόμισμα Libra που θέλει να λανσάρει το Facebook εξέφρασε ο ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δίνοντας κατάθεση την Τετάρτη σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο ισχυρός άνδρας του Facebook προσπάθησε εν μέρει να υπερασπιστεί το σχέδιο για το Libra αλλά ο ίδιος διερωτήθηκε αν μπορεί να πετύχει.

Η επιτροπή της Γερουσίας στρίμωξε τον Μαρκ Ζουκερμπεργκ για θέματα όπως η άρνηση του Facebook να κάνει εντατικό έλεγχο των πολιτικών διαφημίσεων, αλλά και για την εμπλοκή της εταιρείας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 με την Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν ξέρω αν το Libra θα πετύχει, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δοκιμάζει κανείς νέα πράγματα, εφόσον το κάνει με υπεύθυνο τρόπο».

Παράλληλα ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ επσήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας από μεριάς Κίνας ενός νέου ψηφιακού νομίσματος, προσπαθώντας να πείσει την Επιτροπή να δώσει το «πράσινο φως» στη δημιουργία του Libra. Σημείωσε πως η Κίνα ανήγγειλε σχέδια για να ξεκινήσει ένα παρόμοιο ψηφιακό νόμισμα τους επόμενους μήνες.

Ο Ζούκεμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το Libra θα εκδοθεί μόνο αν πληρούνται όλα τα κριτήρια, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider