Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:38

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον ΠτΔ Τασούλα

15:33

Κομισιόν: Η Ουκρανία έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην ΕΕ

15:26

Πηγές ΠΑΣΟΚ για κατάθεση Τσιάρα: Αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής συγκάλυψης το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

15:15

Ο Μάικλ Μπέρι (The Big Short) «χτυπά» με put options 6 εκατ. μετοχές Nvidia και Palantir

15:13

Χρυσοχοΐδης: Αυστηροποίηση του πλαισίου για τα όπλα και αλλαγές στον τρόπο αστυνόμευσης

15:11

Πιερρακάκης: Έρχονται νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών

15:10

Synergy χωρίς downtime: Nέο δίκτυο HPE Aruba υψηλής διαθεσιμότητας, από την Infinitum

15:02

Έρευνα: Το 54%-60% των ατυχημάτων συμβαίνει σε ακτίνα 2,5-5 χλμ. από το σπίτι

15:00

Χατζηθεοδοσίου: Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ένας από τους πλέον εξελισσόμενους κλάδους της αγοράς

14:57

Uber: «Βουτιά» 5% της μετοχής αφού τα ισχυρά κέρδη δεν ικανοποιούν τους επενδυτές

14:56

Η ΕΕΕΠ περνά την εποπτεία διαφημίσεων στην ψηφιακή εποχή

14:51

Ανεβάζει ταχύτητα η Apollo - Σχεδόν 1 τρισ. δολάρια τα υπό διαχείριση assets

14:51

Harley-Davidson: Στα 1,34 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις

14:38

Προς μια σύγκλιση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας ενόψει των γεωπολιτικών ανακατατάξεων;

14:32

Μπρατάκος: Το ΕΒΕΑ στηρίζει τη διεύρυνση των ελληνομεξικανικών επιχειρηματικών δεσμών

14:30

Δύσκολη εξίσωση: 119 ηλεκτρικά μοντέλα διεκδικούν κομμάτι από την «πίτα» του 5,5%

14:27

Σε καθεστώς ενίσχυσης επενδυτικά σχέδια των Κρι-Κρι και Μέλισσα Κίκιζας

14:25

Καφούνης: Εγκαινιάζουμε το «Δίκτυο ΕΣΕΕ» για την ενεργή στήριξη των επιχειρήσεων

14:22

ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού: Αύξηση τζίρου στα 16,5 εκατ. ευρώ το 2024

14:20

«Απόβαση» στην Αθήνα για τα Burger King - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

14:11

Βρετανία: Νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις έξω από τα σπίτια εκλεγμένων αξιωματούχων

14:11

Ferrari: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και έσοδα τριμήνου

14:06

Αλλάζουν οι ισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά καζίνο – Ανάκαμψη στα επίγεια, άλμα στο online gaming

13:55

Παπασταύρου: Στηρίζουμε τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

13:46

Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι

13:45

ΕΛΤΑ: Κλείσιμο καταστημάτων έπειτα από διάλογο - Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Σκλήκα

13:43

Πρώτη φορά στο Βερολίνο: Αξιοθέατα, βόλτες και στάσεις για φαγητό

13:42

Spotify: Προβλέπει κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις λόγω ισχυρής αύξησης χρηστών - Άλμα 4% της μετοχής

13:39

Τσιάρας: Μέχρι τέλη του Νοεμβρίου οι πληρωμές προς τους αγρότες

13:37

Εγκαινιάστηκε το Παράρτημα Κύπρου του ΕΚΠΑ - Ποιες σχολές περιλαμβάνει

gazzetta
gazzetta reader insider insider