Με το Bitcoin και το Libra τα βάζει ο Ντόναλντ Τραμπ - «Δεν είναι λεφτά» (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το Bitcoin και το Libra τα βάζει ο Ντόναλντ Τραμπ - «Δεν είναι λεφτά» (pics)
«Να γίνουν τράπεζες» κάλεσε όσες επιχειρήσεις θέλουν να ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα.

Επίθεση κατά των ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin και το Libra, το νέο κρυπτονόμισμα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Facebook, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια σειρά από tweet υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει σχετικό πλαίσιο τραπεζικών κανόνων για όσους έχουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα και να υπόκεινται σε διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς εάν θέλουν να «γίνουν τράπεζες».

«Δεν είμαι φαν του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, που δεν είναι λεφτά και η αξία των οποίων είναι πολύ ευμετάβλητη και βασίζεται σε αέρα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να επιδιώκουν τραπεζικό καταστατικό χάρτη και να υπόκεινται σε όλους τους τραπεζικούς κανονισμούς, όπως οι άλλες τράπεζες, τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς» πρόσθεσε.

Την ίδια μέρα το Bitcoin κατέγραψε απώλειες στο 12% μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ταρακούνησε την αγορά των κρυπτονομισμάτων, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τα σχέδια του Facebook να κυκλοφορίσει το Libra.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin, το οποίο βρισκόταν σε κατακόρυφη άνοδο το 2019, κατέγραψε πτώση κατά 12% φτάνοντας τα 11.3000 δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider