«Πόλεμος» για τα φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πόλεμος» για τα φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ
Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ παροτρύνουν την λογιστική εταιρεία Mazars USA να μην προχωρήσει στην διάθεση φορολογικών στοιχείων του Αμερικανού προέδρου.

Να προσφύγουν στη δικαιοσύνη «απειλούν» οι δικηγόροι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην περίπτωση που η λογιστική εταιρεία Mazars USA παραδώσει τα φορολογικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, του Αμερικανού πρόεδρου, στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το «Politico».

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ, Ουίλιαμ Κονσοβόι και Στέφαν Πασαντίνο παροτρύνουν την λογιστική εταιρεία Mazars USA να μην συμμορφωθεί με μία κλήση που της έχει στείλει ο πρόεδρος της αναφερόμενης επιτροπής, Δημοκρατικός Ελάιζα Κάμινγκς.

Η κλήση αυτή εκδόθηκε χθες για την παράδοση φορολογικών στοιχείων του Τραμπ, ενώ οι δικηγόροι του, την χαρακτηρίζουν ως μία κίνηση με πολιτικά κίνητρα, που έχει ως στόχο να πλήξει τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Δεν είναι μυστικό ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη νέα πλειοψηφία του στην Βουλή των Αντιπροσώπων για να ενεργοποιήσει ένα κύμα ερευνών στα προσωπικά ζητήματα του προέδρου, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε μπορούν να βρουν, ώστε να τον πλήξουν πολιτικά», ανέφεραν οι δύο δικηγόροι σε επιστολή τους προς τον Τζέρι Ντ. Μπερνστέιν, εξωτερικό νομικό σύμβουλο της Mazars, πριν από την επίσημη παράδοση της κλήσης.

Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι επίσημα έχουν προειδοποιήσει την εταιρεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Παράλληλα, παρότρυναν τον Μπερνστέιν να μην προχωρήσει στην παράδοση εγγράφων στον Κάμινγκς, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας για την κλήση, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι είναι πολύ πιθανή η έναρξη μιας μακράς δικαστικής διαδικασίας.

«Ο ζήλος των Δημοκρατικών εντατικοποιήθηκε αφού ο Ρόμπερτ Μάλερ αδρανοποίησε το αφήγημά τους 'για συνωμοσία με την Ρωσία'», τόνισαν οι δικηγόροι, ενώ παρέθεσαν μία σειρά από νομικά προηγούμενα, τα οποία όπως υποστηρίζουν, αποτρέπουν την συμμόρφωση της Mazars με το αίτημα για την παράδοση στοιχείων από την κλήση του Κάμινγκς.

Να θυμίσουμε πως τον προηγούμενο μήνα, η επιτροπή είχε επίσημα ζητήσει από την λογιστική εταιρεία την παράδοση οικονομικών αρχείων σε βάθος μιας δεκαετίας για τον πρόεδρο Τραμπ, με σημείο αναφοράς τις επιχειρήσεις Τραμπ, το καταπίστευμα του που τελεί υπό αναίρεση, αλλά κι άλλα στοιχεία για την επιχειρηματική του δράση.

Συγκεκριμένα, ο Κόεν υποστήριξε στην δημόσια κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ότι ο Τραμπ «φούσκωνε» και «ξεφούσκωνε» την αξία των περιουσιακών του στοιχείων, για λόγους προσωπικού κέρδους.

Οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου αμφισβητούν τη νομική δικαιοδοσία που έχει η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, με έμφαση στα φορολογικά του στοιχεία.

Οι Δημοκρατικοί εξέδωσαν κλήσεις προς την Deutsche Bank, αλλά κι άλλες τράπεζες

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εξέδωσαν χθες μία κλήση προς την γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ζητώντας στοιχεία για τα οικονομικά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τις ενέργειες τους, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν με σημείο ενδιαφέροντος τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το «Politico».

Παράλληλα με την έκδοση της κλήσης προς την αναφερόμενη τράπεζα, οι Δημοκρατικοί κλήτευσαν κι άλλες τράπεζες. Μεταξύ αυτών την JPMorgan Chase, την Bank of America, αλλά και την Citigroup, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο «ξεπλύματος» χρημάτων από την Ρωσία.

Οι Επιτροπές για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξέδωσαν τις κλήσεις, αναμένεται ότι θα προχωρήσουν και στην έκδοση νέων κλήσεων με στόχο τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσαν βοηθοί των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider