Ανυπολόγιστη καταστροφή στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων (pics, vids)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανυπολόγιστη καταστροφή στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων (pics, vids)
«Όλα καταρρέουν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που η στέγη φλεγόταν ακόμη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σπεύδει στην περιοχή, όπου βρίσκεται ο εμβληματικός Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων. «Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Έντονη συγκίνηση για ολόκληρο το έθνος. Οι σκέψεις προς όλους τους καθολικούς και προς όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, εκφράζω τη λύπη μου που βλέπω να καίγεται αυτό το κομμάτι όλων μας».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως πιθανότατα η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του ναού.

«Όλα καταρρέουν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που η στέγη φλεγόταν ακόμη.

Εκπρόσωπος της Νοτρ Νταμ δήλωσε πως έχει πιάσει φωτιά ο ξύλινος σκελετός που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, από τη μία πλευρά της εκκλησίας. Παράλληλα στις φλόγες έχει τυλιχτεί ο ξύλινος σκελετός από την άλλη πλευρά της εκκλησίας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Μετά την κατάρρευση του βέλους της εκκλησίας, ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, είπε ότι έχει ξεκινήσει μια «ιδιαίτερη αποστολή» για να σωθούν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στον ναό. Δίνεται επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής.

Τα κτίρια γύρω από την εκκλησία, στην καρδιά της πρωτεύουσας, έχουν εκκενωθεί.

Παναγία των ΠαρισίωνΠαναγία των Παρισίων

Η στιγμή της κατάρρευσης του εμβληματικού κωδωνοστασίου:

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη σοφίτα της Παναγίας των Παρισίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων, που κατακαίγεται από γιγαντιαία φωτιά, είναι ένα «σύμβολο της Γαλλίας» και «του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού».

«Αυτές οι φρικτές εικόνες της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider