Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ - Πιθανή η έκδοση στη Σουηδία (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ - Πιθανή η έκδοση στη Σουηδία (vid)
Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του Τζούλιαν Ασάνζ από την κυβέρνηση του Ισημερινού.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών του του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μετά τη σύλληψη του από τη βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες του Guardian, πιθανολογείται πως αν αποφασιστεί η έκδοση του, αυτή θα είναι στη Σουηδία.

Είχε προηγηθεί η αφαίρεση του ασύλου που του είχε χορηγήσει η κυβέρνηση του Ισημερινού.

Ειδικότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού προκειμένου να συλλάβει τον Τζούλιαν Ασάνζ και να τον μεταφέρει σε μέρος του κεντρικού Λονδίνου.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks είχε βρει καταφύγιο μέσα στην πρεσβεία από το 2012, ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του στη Σουηδία.

Τι διαβεβαιώσεις έλαβε ο πρόεδρος του Ισημερινού

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές αρχές τη διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider