JP Morgan: To ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί για έξι λόγους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
JP Morgan: To ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί για έξι λόγους
O δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, έχει επιδοθεί σε ράλι 30% από τα χαμηλά που άγγιξε στις 23 Μαρτίου.

Την αισιοδοξία της για την επόμενη ημέρα των διεθνών αγορών εκφράζει η JP Morgan, παρουσιάζοντας μάλιστα όχι έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά έξι λόγους για να τεκμηριώσει τις προβλέψεις της.

Η αμερικανική τράπεζα δηλώνει bullish (αισιόδοξη) για τις μετοχές από τα μέσα Μαρτίου, εκτιμώντας ότι η θετική εικόνα θα έχει και συνέχεια.

Να σημειωθεί εδώ πως ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, έχει επιδοθεί σε ράλι 30% από τα χαμηλά που άγγιξε στις 23 Μαρτίου.

Ας δούμε τους έξι λόγους που επικαλείται σε σχετική έκθεσή της η JP Morgan για τη συνέχιση του ράλι στις διεθνείς αγορές.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας επιβεβαιώνουν πως στην τρέχουσα συγκυρία οι πιστώσεις «αναθερμαίνονται», με ταχείς ρυθμούς.

Μάλιστα, με ταχύτερους από εκείνους που είχαν καταγραφεί στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πως η τρέχουσα ύφεση θα είναι βραχεία», υποστηρίζει η JP Morgan.

Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η οικονομική δραστηριότητα έχει αρχίσει να βγαίνει από τον «πάγο», όσο προχωρά η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο.

Η καραντίνα «πάγωσε» τις οικονομίες, ωστόσο τώρα οι χώρες περνούν στο δεύτερο στάδιο, εκείνο της άρσης των μέτρων, γεγονός που θα τροφοδοτήσει με «καύσιμα» τις οικονομίες και κατ’ επέκταση τις αγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, το ράλι στο οποίο έχουν επιδοθεί οι διεθνείς αγορές από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου έχει «αμυντικό χαρακτήρα», ενώ μικρή κρίνεται η συνδρομή των μετοχών αξίας. «Οι αγορές έχουν ήδη αποτιμήσει το σενάριο της αδύναμης οικονομίας.

Είναι γεγονός και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο όσο περιορίζονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την επιβράδυνση της οικονομίας, τόσο θα ενισχύεται η άνοδος των χρηματιστηρίων», τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Παρακολουθώντας την πορεία της ροής κεφαλαίων, η αμερικανική τράπεζα διαπιστώνει πως οι short θέσεις ευθύνονται, κατά κύριο λόγο, για το πρόσφατο ράλι των διεθνών αγορών.

Μάλιστα, εκτιμά ότι «υπάρχει περιθώριο ώστε το ράλι να συνεχιστεί».

Με τις αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η JP Morgan εκτιμά πως εν καιρώ πανδημίας, οι μετοχές παρουσιάζουν καλύτερες αποδόσεις από τα ομόλογα.

«Ακόμη και στο συντηρητικό μας σενάριο, διαπιστώνουμε πως οι μετοχές μπορούν να προσφέρουν αποδόσεις άνω του 5%, την ώρα που οι αποδόσεις της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων δεν ξεπερνούν το 1%», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Η αμερικανική τράπεζα αναφέρεται στα μαζικές «ενέσεις ρευστότητας» που έχουν διοχετεύσει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη ως απάντηση στην πρωτοφανή ζημιά που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει, τα παγκόσμια αποθέματα ρευστότητας αναμένεται να αυξηθούν από 17% έως 20% ενόψει της νέας χρονιάς, ξυπνώντας μνήμες της εποχής μετά την κατάρρευση της Lehman experience.

Μόνο στις ΗΠΑ, περί τα 2,4 τρισ. δολάρια έχουν διοχετευθεί στην οικονομία, με τη JP Morgan να εκτιμά πως «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας, καθώς μέχρι στιγμής μόλις το ένα πέμπτο της επιδιωκόμενης ενίσχυσης της ρευστότητας παγκοσμίως έχει ήδη τεθεί σε ισχύ».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Λιβύη: Εκρήξεις σε δεξαμενή καυσίμων στο διυλιστήριο της Ζάουιγια

23:37

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που περιορίζει τα συνιστώμενα παιδικά εμβόλια

23:24

Σε κατάσταση ξηρασίας τα 3/4 της Αγγλίας - Περιορισμοί στο νερό για 27 εκατ. ανθρώπους

23:09

Ήπιες απώλειες στην Wall Street ενόψει του πληθωρισμού

22:54

Cosco: «Τα δέκα χρόνια στον ΟΛΠ είναι μια επένδυση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του λιμανιού»

22:38

Σε σπινθήρες από καλώδια του ΔΕΔΗΕΕ αποδίδεται η πυρκαγιά στον Κουβαρά

22:22

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κολομβία μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ, τουλάχιστον 111 νεκροί

22:05

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε σε αντιπολιτευόμενο κόμμα τη συμμετοχή στις εκλογές

21:47

Κέρδη για τον χρυσό και νέα υψηλά 7 εβδομάδων

21:33

ΗΠΑ: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα

21:19

Bally’s Intralot: Νέα αγορά 1,01 εκατ. μετοχών από τη Deutsche Bank

20:56

Πετρέλαιο: Άνοδος 5% εν μέσω αβεβαιότητας για το άνοιγμα του Ορμούζ

20:40

Κωτσόβολος: Ιστορικό υψηλό πωλήσεων το 2025 με ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία

20:25

O Τραμπ προαναγγέλει πως θα ζητήσει αποζημιώσεις από την Τεχεράνη «για όσους έχουν σκοτώσει»

20:08

Ιράν: Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε o Μοτζταμπά Χαμενεΐ

19:52

Η Σουηδία απέτρεψε επιχείρηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών

19:45

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήριο πετρελαίου - 13 νεκροί και 75 τραυματίες

19:30

Αναδιάταξη ισχύος γύρω από το Ιράν - Η συμφωνία της Μέκκας και η εσωτερική διαμάχη στην Τεχεράνη

19:25

Ζαπορίζια: Διακοπή ηλεκτροδότησης μετά από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές

19:20

Κίνα: Απέτυχε η εκτόξευση του δορυφόρου ChinaSat-4B, εξερράγη ο πύραυλος

19:08

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 με μικτά πρόσημα στα ταμπλό

18:52

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας - Μήνυμα από το 112

18:41

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ - Στενός συντονισμός Αθήνας και Καΐρου

18:25

Το Ομάν λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει πετρελαιοκηλίδα κοντά στις ακτές του

18:20

Μελόνι-Φρεντέρικσεν: «Όχι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση» -Σε κοινή δήλωση ζητούν κέντρα επαναπατρισμού σε τρίτες χώρες

18:15

Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας

17:47

Ισπανία: Πύρινος εφιάλτης σε Βαλένθια και Ανδαλουσία - Χιλιάδες στρέμματα στις φλόγες

17:41

Εποχικοί Πυροσβέστες: Υπεγράφη η απόφαση για επιπλέον υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα

17:40

Χρηματιστήριο: «Άντεξαν» ξανά οι 2.600 μονάδες - Αντίρροπες δυνάμεις σε τράπεζες και blue chips

17:38

Βρετανία: Επιδεινώνεται η ξηρασία - Ποτάμια και ταμιευτήρες σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider