Το σχέδιο της Αστυνομίας για «lockdown» στις πλατείες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το σχέδιο της Αστυνομίας για «lockdown» στις πλατείες
Επί τάπητος έχει τεθεί συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις πλατείες, όπου ιδίως τις νυχτερινές ώρες παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού (σ.σ. χωρίς μάσκες και αποστάσεις).

Μπορεί για την ώρα η κυβέρνηση να... ξορκίζει αλλά να μην αποκλείει ένα νέο γενικευμένο lockdown, όμως τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ για την Αττική υποχρεώνουν την Αστυνομία να προετοιμάζεται για τα επόμενα βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις πλατείες, όπου ιδίως τις νυχτερινές ώρες παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού (σ.σ. χωρίς μάσκες και αποστάσεις).

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των πλατειών με κορδέλες (σ.σ. ιδίως τις νυχτερινές ώρες), η επιστροφή των περιπολικών από τα μεγάφωνα των οποίων θα ακούγονται ξανά μηνύματα για την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των μέτρων, η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών με τους αστυνομικούς να κάνουν συστάσεις στους πολίτες κ.ά.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ήδη έχει γίνει «χαρτογράφηση» των πλατειών και των χώρων όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, με τη ΓΑΔΑ να δίνει εντολή για συγκεκριμένες παρεμβάσεις εάν και όπου διαπιστώνεται πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider