Καιρός: «Προελαύνει» στη χώρα η «Θάλεια»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: «Προελαύνει» στη χώρα η «Θάλεια»
Προβλήματα μέσα στο κατακαλόκαιρο έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Θάλεια», η οποία προς το παρόν έχει «χτυπήσει» κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το σύστημα «ΖΕΥΣ» έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Ζημιές σε καλλιέργειες στο Βελβεντό – Προβλήματα σε Φλώρινα και Καστοριά

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται ήδη σε ροδακινοπαραγωγούς στο Πλατανόρευμα από το χαλάζι που έπληξε σήμερα το απόγευμα την περιοχή, ενώ αναμένονται και οι εκτιμήσεις των παραγωγών στο Βελβεντό

Περισσότερες από 10 πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά Καστοριάς και Φλώρινας έχει καταγράψει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες ώρες.

Επίσης έχουν γίνει τρεις αντλήσεις νερών από υπόγεια σε Σέρβια και Βελβεντό, με την εκεί περιοχή να έχει πληγεί σημαντικά από τη σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider