Τουλάχιστον 63.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους νέους σταθμούς Μετρό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουλάχιστον 63.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους νέους σταθμούς Μετρό
«Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Συνολικά 11.000 λιγότερα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορούν σύντομα με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών του μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», τους οποίους εγκαινίασε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως με την παράδοση των τριών νέων σταθμών, που αποτελούν ουσιαστικά την επέκταση της γραμμής 3 «Χαϊδάρι-Πειραιάς, «κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη».

«Από το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως. Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο που έχει θέσει το υπουργείο του, ως προς τους σταθμούς του μετρό, διευκρινίζοντας πως αυτός αφορά την λειτουργία των τριών τελευταίων σταθμών το 2022, της γραμμής 3, «τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς. Ώστε έτσι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό, ‘‘Χαϊδάρι - Πειραιάς'', το οποίο αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και σοβαρά, χωρίς μεγάλα λόγια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider