Η πρόταση του Τσιόδρα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρόταση του Τσιόδρα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των δημοτικών, μίλησε τόσο εισηγητικά, όσο και μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής, σημείωσε «Τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο; Αν είναι σπίτι σε απομόνωση, είναι εντάξει. Αν όμως βγαίνει για να παίξει, εκτίθεται. Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε απομόνωση; Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από το όφελος. Ποια είναι η καταλληλότερη στρατηγική; Φαίνεται ότι δεν υπάρχει.

Κατά τη γνώμη μου τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους. Μπορούν να επιστρέψουν τα παιδιά μας. Ήδη στις γειτονιές έχουν αρχίσει τα παιδιά να παίζουν μαζί. Πρέπει να έχουμε έλεγχο των δεδομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε στην περιπτωσιολογία. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι και να εισηγηθεί η Επιτροπή, την καλύτερη απόφαση θα την πάρουν οι οικείοι τους».

Επιστρέφοντας μετά από ερώτηση, σημείωσε: «Εμείς εκφράζουμε μια εισήγηση στην πολιτεία που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Η εισήγησή μας βασίζεται σε κανόνες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό αυτό. Υπάρχει ανησυχία για τα δημοτικά και γι αυτό ασχολήθηκα με το θέμα. Νομίζω έβαλα τη δική μου προσωπική τοποθέτηση στο κείμενο.

Έχουμε εισηγηθεί ότι αυτός ο πληθυσμός χαρακτηρίζεται από μειωμένα ποσοστά. Έχουμε εισηγηθεί τους κανόνες με τους οποίους πρέπει να γίνει η επανέναρξη. Έχουμε δώσει το δικαίωμα να υπάρχει δυνατότητα να αποφύγουν την πιθανή έκθεση στον ιό. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να δοκιμάσει κανείς να επανέλθει στην κανονικότητα στη σχολική εκπαίδευση.

Που αλλού θα εξασφαλιστούν καλύτερα τα μέτρα απ' ότι στα σχολεία; Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με την προσωπική μου τοποθέτηση. Η επιτροπή έχει εισηγηθεί για τους κανόνες. Έχουμε πει για 1η Ιουνίου, αν τα δεδομένα είναι ακόμα καλά, θα εισηγηθεί σχετικά».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider