Στην αύξηση της έκθεσής της σε κρατικά ομόλογα, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι της έντονης μεταβλητότητας που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, προχώρησε η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, ο Οκτώβριος αναδείχθηκε σε μήνα έντονης μεταβλητότητας στις αγορές, με την Pimco να αυξάνει τις τοποθετήσεις της στα κρατικά ομόλογα. Τις αποκαλύψεις για την επενδυτική στρατηγική που ακολούθησε το fund τις έκανε ένας εκ των κορυφαίων managers της Pimco, o Scott Mather.

Όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη μελέτη της Βank of America Merrill Lynch, τα αμερικανικά ομόλογα αναδείχθηκαν στο νούμερο ένα επενδυτικό καταφύγιο απέναντι σε κάθε ψήγμα αναταραχής τον Οκτώβριο. «Η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, δεν αποκλείεται να λάβει τελικά τη μεγάλη απόφαση και να αυξήσει τα επιτόκιά της τον Δεκέμβριο. Αυτόματα, θα κορυφωθεί η αστάθεια και η μεταβλητότητα στις αγορές. Η αναπροσαρμογή χαρτοφυλακίων που θα προκύψει, αναμένεται να γεννήσει όμως και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Newport Beach.

«Οι τοποθετήσεις στα αμερικανικά ομόλογα εκτιμάται πως θα περιοριστούν ακόμη κι αν η Fed προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων της, καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους και σημαντική μερίδα επενδυτών θα σπεύσει να κλείσει τις θέσεις της», υποστηρίζει, από την πλευρά του, ο Ali Jalai, trader της Bank of Nova Scotia.