Η θεωρία του συνεδρίου της ΝΔ πρέπει να γίνει πράξη

Γιώργος Κύρτσος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η θεωρία του συνεδρίου της ΝΔ πρέπει να γίνει πράξη

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε απόλυτα επιτυχημένο, με την έννοια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης και άλλα κορυφαία στελέχη έστειλαν τα σωστά πολιτικά μηνύματα και δημιούργησαν θετική κοινωνική και πολιτική δυναμική.

Πρώτον, φαίνεται ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αφήσει οριστικά πίσω της ένα παρελθόν διχόνοιας και εσωστρέφειας. Προκάλεσε ιδιαίτερα θετική εντύπωση ο ζήλος με τον οποίο υποστήριξαν την προσπάθεια της ηγεσίας ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη αλλά και ο σεβασμός που έδειξε ο κ. Μητσοτάκης στην προσφορά των προηγούμενων ηγετών της ΝΔ.

Δεύτερον, η ΝΔ δείχνει αποφασισμένη να προσπαθήσει να συνεννοηθεί και, εάν το επιβάλει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων, να συνεργαστεί στο μέλλον με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς στα πλαίσια ενός κυβερνητικού συνασπισμού όπου η ΝΔ θα είναι η βασική δύναμη.

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την επιλογή της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κυβέρνησης Τσίπρα σε περίπτωση που θα επιμείνει σε πρακτικές επέκτασης της επιρροής του κομματικού κράτους, αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ και επιβολής μιας λαϊκίστικης, μικροκομματικής οικονομικής διαχείρισης, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερες θυσίες με μικρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Τέταρτον, το συνέδριο της ΝΔ επικύρωσε την επιλογή της ηγεσίας υπέρ του ανοίγματος στη νέα γενιά, σε νέες δυνάμεις και προσωπικότητες της οικονομίας και της κοινωνίας και υπέρ του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορούμε να πούμε ότι το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν εντυπωσιακά επιτυχημένο και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Στην πολιτική όμως παρατηρείται συχνά μεγάλη απόσταση μεταξύ της θεωρίας και της πρακτικής. Αυτή την απόσταση πρέπει να καλύψουμε τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ για να περάσουμε από την επιτυχία του συνεδρίου στη νέα κοινωνική και πολιτική δυναμική που έχουν ανάγκη η κεντροδεξιά και το δημοκρατικό μας σύστημα στο σύνολό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider