ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026 αποφάσισε η εξεταστική

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026 αποφάσισε η εξεταστική
Τη δίμηνη παράταση των εργασιών της, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Α. Νικολόπουλος, έως τώρα εξετάστηκαν 50 μάρτυρες, ενώ, ο αρχικός κατάλογος περιλάμβανε 74 πρόσωπα.

Τη δίμηνη παράταση των εργασιών της, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Α. Νικολόπουλος, έως τώρα εξετάστηκαν 50 μάρτυρες, ενώ, ο αρχικός κατάλογος περιλάμβανε 74 πρόσωπα.

Σημείωσε, επίσης ότι, μετά την απόφαση για συμπληρωματική εξέταση 16 μαρτύρων και άλλων 3 (από την ΣΟΛ ΑΕ, την Κογκνιτέρα και του παραγωγού Χρ. Μαγειρία, Σ=93), απομένουν άλλοι 43 μάρτυρες, που μπορούν να εξεταστούν μέσα στο προτεινόμενο χρονικό διάστημα των δύο μηνών. «Με κάποιες εντατικές συνεδριάσεις - 3 την εβδομάδα - μπορούμε να εξετάσουμε τους μάρτυρες, που απομένουν και τυχόν άλλους» είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι μετά την εξέταση, αύριο, των βουλευτών Εμμ. Χνάρη (ΠΑΣΟΚ) και Χρ. Μπουκώρου, (ΝΔ), οι επόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν, αμέσως μετά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2026, την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τους υπουργούς Στ. Παπασταύρου, Γ. Μυλωνάκη, 'Ακη Σκέρτσο και Ιω. Μπρατάκο.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας (ΝΔ) Μ. Λαζαρίδης συμφώνησε με την πρόταση του προεδρείου, ενώ οι εισηγητές της μειοψηφίας ζήτησαν επικαιροποίηση του καταλόγου με νέους-κρίσιμους μάρτυρες.

Με τη δίμηνη παράταση συμφώνησαν η εισηγήτρια της μειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) Μ. Αποστολάκη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλης και ο εισηγητής της Νέας Αριστεράς, Ν. Ηλιόπουλος, ενώ οι εισηγητές της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπας, της Νίκης, Γ. Ρούντας και της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησαν να δοθεί παράταση χωρίς χρονικό περιορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο - Ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα

Καταθέσεις και αναλήψεις μέσω POS προωθεί η Mastercard

Τα πιο «δημοφιλή» επαγγέλματα στην ΕΕ: Σε ποια η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider