Ακαθάριστα Οικόπεδα: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση έως τις 30 Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ακαθάριστα Οικόπεδα: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση έως τις 30 Ιουνίου
Κατεπείγουσα επιστολή.

Να παραταθεί η προθεσμία καθαρισμού και δήλωσης οικοπέδων στην πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας έως τουλάχιστον την 30ή Ιουνίου 2025, γιατί μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, ζήτησε με κατεπείγουσα επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Ειδικότερα η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει:

  1. Να παραταθεί η προθεσμία καθαρισμού και δήλωσης έως τουλάχιστον την 30ή Ιουνίου 2025.
  2. Να οριστεί ρητά στον νόμο το ορθό και μόνο ρεαλιστικό: ότι αποκλειστικά υπόχρεοι για την αποκομιδή της βιομάζας από τον καθαρισμό των οικοπέδων είναι οι δήμοι της χώρας.
  3. Να καθοριστεί ότι πρόστιμο για μη καθαρισμό οικοπέδου θα επιβάλλεται ή από τον δήμο ή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι όμως και από τους δύο στον ίδιο ιδιοκτήτη.
  4. Να περιοριστεί το πρόστιμο μη υποβολής δήλωσης καθαρισμένου οικοπέδου στα 500 ευρώ.
  5. Να προβλεφθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης καθαρισμού από διαδόχους ιδιοκτήτες (αγοραστές, κληρονόμους και δωρεοδόχους) οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να προβούν σε δήλωση αν ο νέος ιδιοκτησιακός τίτλος τους δεν έχει αναρτηθεί στο Κτηματολόγιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Παιδικοί Σταθμοί: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα vouchers της ΕΕΤΑΑ

Δημογραφικό: Υπό εξαφάνιση οι 20άρηδες και οι 30άρηδες στην Ελλάδα - Πόσο συρρικνώθηκε ο πληθυσμός την τελευταία εικοσαετία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider