Βανς για Μασκ: Τεράστιο λάθος που επιτίθεται στον Τραμπ - Ελπίζω να επιστρέψει

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βανς για Μασκ: Τεράστιο λάθος που επιτίθεται στον Τραμπ - Ελπίζω να επιστρέψει
Τζέι Ντι Βανς / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Σύμφωνα με πηγές, ο πρόεδρος ενθάρρυνε τον αντιπρόεδρο του να μιλήσει διπλωματικά για τον Μασκ.

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι ο Έλον Μασκ κάνει ένα «τεράστιο λάθος» που επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο δισεκατομμυριούχος θα επιστρέψει στην ομάδα μετά τη δημόσια διαμάχη που εκτυλίχθηκε.

«Θα είμαι πάντα πιστός στον πρόεδρο και ελπίζω ότι τελικά ο Έλον θα επιστρέψει στην ομάδα», δήλωσε ο Βανς σε συνέντευξή του στο podcast «This Past Weekend w/ Theo Von» που κυκλοφόρησε το Σάββατο. «Ίσως αυτό να μην είναι δυνατό τώρα επειδή έχει γίνει τόσο «πυρηνικός», αλλά ελπίζω να είναι», αναφέρει το Bloomberg.

Ο Μασκ βοήθησε στην εκλογή του Τραμπ και του Βανς το 2024 και ανέλαβε θέση επικεφαλής του Υπουργείου Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους που μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές υποσχέσεις του επικεφαλής της Tesla.

Η πολιτική συμμαχία Τραμπ και Μασκ κατέρρευσε την Πέμπτη, αφότου ο Μασκ επέκρινε το νομοσχέδιο για τη φορολογική πολιτική και την πολιτική δαπανών που υποστήριξε ο πρόεδρος. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν προσωπικές αντιπαραθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντυπωσιάζοντας τους πάντες στην Ουάσινγκτον και στη Γουόλ Στριτ.

Ενώ ο Βανς με δημοσίευση του στο X υποστήριξε τον Τραμπ, λέγοντας ότι ήταν «περήφανος που στέκεται δίπλα του» και επαινώντας τον ως «έχοντα κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στη ζωή του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κινήματος του οποίου ηγείται», η συνέντευξη με τον Von σηματοδότησε τα πρώτα άμεσα σχόλιά του για τον Μασκ από τότε που ξέσπασε η διαμάχη.

Ο πρόεδρος είχε ενθαρρύνει τον Βανς να μιλήσει διπλωματικά για τον Μασκ πριν από την εμφάνισή του στο podcast, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση και μοιράστηκε λεπτομέρειες υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Ο πρόεδρος δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να βρίσκεται σε αιματηρή διαμάχη με τον Έλον Μασκ, και πιστεύω στην πραγματικότητα ότι αν ο Έλον χαλάρωνε λίγο, όλα θα ήταν καλά», είπε ο Βανς.

Φωτογραφία: @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Πεπρωμένο η δημιουργία νέου κόμματος στις ΗΠΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider