Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη της Γερμανίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη της Γερμανίας
Τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, υποδέχθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, υποδέχθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι δύο πλευρές, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αναταραχή των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στις μεταναστευτικές ροές.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για τη διμερή συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των ροών, η οποία έχει παράξει θετικά αποτελέσματα.

Οι δύο συνομιλητές, αναφέρθηκαν και στη σημασία της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών ενώ συζήτησαν και για την ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης, τόσο λόγω των αναγκών της ελληνικής οικονομίας σε εργατικά χέρια, όσο και στη σημασία της ως μέσο ανάσχεσης της παράνομης διακίνησης.

Τέλος, επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο χωρών στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί τόσο διμερώς, όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider