Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης στη ναυτιλιακή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης στη ναυτιλιακή
Νεότερα στοιχεία για την ταυτότητα των τριών θυμάτων από τους πυροβολισμούς του 70χρονου στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Νεότερα στοιχεία για την ταυτότητα των τριών θυμάτων από τους πυροβολισμούς του 70χρονου στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η 67χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο γαμπρός της που ήταν συνιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρείας και ένας υψηλόβαθμος καπετάνιος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, ο ένοπλος φαίνεται ότι κυνήγησε την 67χρονη πριν την πυροβολήσει και τη σκοτώσει.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν, χτύπησε τα αφεντικά»

«Φώναζε σε όλους να φύγουν. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά» ανέφερε μάρτυρας, που κατάφερε να βγει σώα από το κτίριο. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο της ναυτιλιακής εταιρείας. Είχε δώσει τέλος στη ζωή του και δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε. «Ήμασταν στα γραφεία, δουλεύαμε, όπως κάθε μέρα. Ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι ήταν» σημείωσε, αρχικά η εργαζόμενη, μιλώντας στο Action24.

Η ίδια βρισκόταν στον πρώτο όροφο της ναυτιλιακής, ενώ ο άνδρας είχε ανοίξει πυρ στον δεύτερο. Τον είδε καθώς ανέβαινε τη σκάλα, αλλά δεν κάθισε πολύ στην πόρτα καθώς φοβήθηκε και πήγε να κρυφτεί κάτω από το γραφείο της. «Φώναζε σε όλους να φύγουν. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά» είπε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας πως ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρό του μόνο τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με την ίδια, οι νεκροί είναι «τα δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος, που πήγε να τον ηρεμήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε». Ο ένοπλος, είπε, κρατούσε μία καραμπίνα αλλά και ένα περίστροφο. «Ήμουν κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά ήρθαν οι αστυνομικοί. Τον είδα πολύ λίγο, που ανέβαινε τη σκάλα. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ» περιέγραψε.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης ήταν 70χρονος αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία, όπως κατέθεσαν άλλοι εργαζόμενοι. Ο άνδρας φαίνεται πως ήταν επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στα σπίτια της εφοπλιστικής οικογένειας και παραμένει άγνωστο γιατί απολύθηκε από τη θέση του.

Μπήκε στο κτίριο σε κατάσταση αμόκ και φέρεται να είπε πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε». Όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο έχουν μεταφερθεί αυτή τη στιγμή στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσουν κατάθεση για το τι ακριβώς γνώριζαν για τον άνδρα και φυσικά για το πώς βίωσαν αυτόν τον εφιάλτη, ο οποίος ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Ο 70χρονος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε καλά το κτήριο, απέκτησε πρόσβαση από το υπόγειο της επιχείρησης, κατευθύνθηκε αρχικά στον ημιώροφο, άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούς. Εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο κτίριο βρίσκεται και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει μακροσκοπικά τις σορούς και να ξεκινήσει η διαδικασία της σύνταξης του πορίσματος νεκροψίας – νεκροτομής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider