Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν πρέπει να παραβλέπει την ανθρωπιά των Παλαιστινίων λόγω της 7ης Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν πρέπει να παραβλέπει την ανθρωπιά των Παλαιστινίων λόγω της 7ης Οκτωβρίου
Το Ισραήλ δεν πρέπει να παραβλέπει την ανθρωπιά των Παλαιστινίων στη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στον θύλακα.

Το Ισραήλ δεν πρέπει να παραβλέπει την ανθρωπιά των Παλαιστινίων στη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στον θύλακα.

«Οι Ισραηλινοί απανθρωποποιήθηκαν με τον πιο φρικτό τρόπο στις 7 Οκτωβρίου. Οι όμηροι απανθρωποποιούνται κάθε μέρα από τότε, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άδεια για την απανθρωποποίηση άλλων», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, στις συνομιλίες του με Ισραηλινούς αξιωματούχους νωρίτερα την ίδια ημέρα, μίλησε για τον υψηλό αριθμό θανάτων, καθώς η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 27.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Το Ισραήλ έχει πει ότι πάνω από 9.000 από αυτούς είναι μαχητές.

«Ο καθημερινός απολογισμός που συνεχίζουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις [του Ισραήλ] να πλήττουν αθώους πολίτες παραμένει πολύ υψηλός», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

«Προτρέπουμε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αντιμετωπίζει έναν εχθρό που δεν θα κρατούσε ποτέ τον εαυτό του σε αυτά τα πρότυπα» επισήμανε.

«Ένας εχθρός που ενσωματώνεται κυνικά ανάμεσα σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά και εκτοξεύει ρουκέτες από νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και κτίρια κατοικιών», είπε ο Μπλίνκεν.

«Ένας εχθρός του οποίου οι ηγέτες περικυκλώνονται με ομήρους. Ένας εχθρός που έχει δηλώσει δημόσια τον στόχο του να σκοτώσει όσους περισσότερους αθώους πολίτες μπορεί απλώς και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. και να σβήσει το Ισραήλ από τον χάρτη», είπε ο Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ πίεσαν και συνεχίζουν να πιέζουν το Ισραήλ «με συγκεκριμένους τρόπους για να ενισχύσουν την προστασία των πολιτών» και να λάβουν περισσότερη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

Σημείωσε πάντως ότι «το Ισραήλ έχει κάνει σημαντικά βήματα» για την έναρξη της ροής βοήθειας στους Παλαιστινίους. «Ως αποτέλεσμα, περισσότερη βοήθεια από ποτέ» ρέει σε περισσότερα μέρη στη Γάζα «από οποιαδήποτε άλλη στιγμή» από τις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, τόνισε ότι το Ισραήλ «πρέπει να διασφαλίσει ότι η παράδοση σωτήριας βοήθειας στη Γάζα δεν εμποδίζεται για κανέναν λόγο, από κανέναν», αναφέροντας τις διαμαρτυρίες Ισραηλινών πολιτών. Κάλεσε επίσης για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ να ανοίξει ξανά το πέρασμα του Ερέζ, κάτι που θα επέτρεπε τη βοήθεια να φτάσει στη βόρεια Γάζα πιο άμεσα.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ο Μπλίνκεν, «ο καθημερινός απολογισμός των αθώων πολιτών που πλήττονται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ παραμένει πολύ υψηλός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Ο Νετανιάχου επιδιώκει περιφερειακή σύγκρουση

gazzetta
gazzetta reader insider insider