Ουκρανία: Στόχος για το 2024 είναι ο έλεγχος των ουρανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Στόχος για το 2024 είναι ο έλεγχος των ουρανών
Στόχος της Ουκρανίας για το 2024 είναι η κυριαρχία στον ουρανό στον πόλεμο που διεξάγει κατά της ρωσικής επίθεσης. Το Κίεβο προειδοποιεί ότι η νίκη επί της Ρωσίας θα χρειασθεί χρόνο και την βοήθεια των Δυτικών.

Στόχος της Ουκρανίας για το 2024 είναι η κυριαρχία στον ουρανό στον πόλεμο που διεξάγει κατά της ρωσικής επίθεσης. Το Κίεβο προειδοποιεί ότι η νίκη επί της Ρωσίας θα χρειασθεί χρόνο και την βοήθεια των Δυτικών.

«Το 2024, προτεραιότητα είναι η εκδίωξη της Ρωσίας από τον ουρανό, διότι όποιος ελέγχει τον ουρανό θα ορίσει πότε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Τους νικήσαμε το 2022 στο έδαφος, τους νικήσαμε το 2023 στην θάλασσα και θα εστιάσουμε για να τους νικήσουμε στους ουρανούς το 2024», είπε.

Για να επιτύχει τον έλεγχο των ουρανών, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη η Δύση να προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη (F-16 θα σταλούν εντός του έτους στην Ουκρανία), καθώς και με πυραύλους μακρού βεληνεκούς (Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν έχουν παραδώσει παρά ελάχιστους κυρίως λόγω του φόβου ότι θα αποτελέσουν πρόκληση για την Ρωσία).

«Θα χρειασθεί η χορήγηση αεροσκαφών στην Ουκρανία (...), πυραύλων μακρού βεληνεκούς και drones, των οποίων την παραγωγή έχει αυξήσει η Ουκρανία», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ουκρανία δέχεται κάθε νύκτα επιθέσεις με drones και πυραύλους που εκτοξεύει η Ρωσία από το έδαφος, την θάλασσα και τον ουρανό.

Χάρη στα αμυντικά συστήματα που έχουν χορηγηθεί από τις δυτικές χώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρνουν να καταρρίψουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών, αλλά η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει ότι θα έχει ελλείψεις αν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί σταματήσουν τις προμήθειες.

«Πολεμάμε έναν πολύ ισχυρό εχθρό, έναν πολύ μεγάλο εχθρό, έναν εχθρό που δεν κοιμάται ποτέ. Θα πάρει χρόνο», προειδοποίησε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Την ώρα που Ουκρανία έχει απόλυτη ανάγκη την ξένη στρατιωτική βοήθεια και θα πρέπει να αυξήσει την δική της παραγωγή οπλικών συστημάτων δύο χρόνια μετά την εισβολή των δυνάμεων του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καθυστερούν στην συνέχιση των προμηθειών λόγω εσωτερικών πολιτικών διαφωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία και Νίγηρας θα «εντείνουν» τη στρατιωτική συνεργασία τους

Μπάιντεν: Συναντήσεις με ηγέτες του Κογκρέσου - Στην ατζέντα η βοήθεια σε Ουκρανία-Ισραήλ

Πούτιν: Είναι αδύνατον να αφαιρεθούν από τη Ρωσία τα στρατιωτικά κέρδη στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider