Μονοπάτια συμπερίληψης & συμμετοχής: Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μονοπάτια συμπερίληψης & συμμετοχής: Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή
Ημερίδα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεραπευτική Άσκηση | Action for Kids with Disabilities και σε συνεργασία με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει μία ημερίδα με διαδραστικές συζητήσεις και ανοιχτές ομιλίες προς το κοινό, με θέμα την επαναξιολόγηση του τρόπου ζωής των παιδιών με αναπηρία στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινότητα.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και καλεσμένοι συμμετέχουν σε αυτήν την ημερίδα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές διάκρισης και αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, μεταδίδοντας ένα έμπρακτο μήνυμα σεβασμού στη συμπεριληπτικότητα.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Handbrake” της Αντιγόνη Καρνεσιώτη. Η ταινία διαρκεί 11 λεπτά και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ενώ η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της σκηνοθέτιδας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες:

Colpbol, Στίβος μάχης/ Σκυταλοδρομίες,

Επίδειξη & Παιχνίδι Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

και Dance Together.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider