Μισέλ: Βλέπει ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Βλέπει ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030
«Η Ουκρανία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ το 2030, εάν οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι τους αναλογεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θεωρεί πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030. «Η Ουκρανία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ το 2030, εάν οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι τους αναλογεί», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τόνισε πως η ΕΕ πρέπει «να επισπεύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων», συμπληρώνοντας πως η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας «θα αποδείκνυε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή για γεωπολιτικές παρεμβάσεις».

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κριτηρίων ένταξης της ΕΕ ούτε για την Ουκρανία ούτε για άλλες υποψήφιες χώρες. Εκτός από την Τουρκία, υποψήφιες προς ένταξη είναι έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η Μολδαβία. «Η Ουκρανία και οι άλλες υποψήφιες χώρες (προς ένταξη στην ΕΕ) πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και να εκπληρώσουν τις νομικές προϋποθέσεις»

Η προοπτική διεύρυνσης είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας κατά τη σύνοδο που διεξάγεται αύριο στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά περισσότερα όπλα για την Ουκρανία - Υπόσχεται μειώσεις φόρων μόλις τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

Ρωσία: Αποτρέψαμε 31 πυραυλικές επιθέσεις τη νύχτα - Η Ουκρανία έριξε βόμβες διασποράς σε χωριά

Reuters: Η Ρωσία στρατολογεί εκατοντάδες κατάδικους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider