Κικίλιας: Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει, δεν ελέγχει τα αντιπλημμυρικά έργα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει, δεν ελέγχει τα αντιπλημμυρικά έργα
Τι είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε στον κάμπο της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες

«Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα κάνει σειρά ανακοινώσεων που θα αφορούν όλο το πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας». Αυτό ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε, η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «πολύτιμος βραχίονας» και ο ίδιος Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ πότε αυτή θα γίνεται στις έκτακτες ανάγκες. Επίσης, διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο αναφέρει πως ο στρατός θα βρίσκεται σε στρατό σε πρώτο πλάνο στις παρεμβάσεις όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Όπως σημείωσε, απαιτείται συνολικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του Υπουργείου είναι να συντονίζει τις δράσεις και δεν έχει δικαιοδοσία σε ότι αφορά τον έλεγχο των αντιπλημμυρικών έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσο αφορά το θέμα της κατάρρευσης αναχωμάτων στον Κραυσίδωνα και ποιος είχε την ευθύνη, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό θα εξακριβωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το Συντονιστικό στη Λάρισα - Ξεκινά τις επόμενες ώρες η καταβολή αποζημιώσεων

Πυροσβεστική: Πιθανόν να ανοίξει σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider