Εισαγγελία NY: Απάτη μεγατόνων ο Τραμπ - «Φούσκωνε» την περιουσία κατά 3,6 δισ. για καλύτερη φορολογία και δανεισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισαγγελία NY: Απάτη μεγατόνων ο Τραμπ - «Φούσκωνε» την περιουσία κατά 3,6 δισ. για καλύτερη φορολογία και δανεισμό
Η Τζέιμς μηνύει τον Τραμπ και τους συγκατηγορούμενους του για φερόμενη εξαπάτηση τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους φορολογικούς όρους και δανεισμό για τον Οργανισμό Τραμπ.

Κατά δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά ίσχυε, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης πίστευε μέχρι πρόσφατα πως ήταν η καθαρή περιουσία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Επικαλούμενη ανάλυση από εμπειρογνώμονες αποτίμησης και λογιστές και λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους, η γενική εισαγγελία της πόλης αναφέρει σε νέα κατάθεση πως η καθαρή θέση του Τραμπ σε οποιοδήποτε δεδομένο έτος μεταξύ 2011 και 2021 διογκώθηκε κατά 1,9 δισ. δολάρια έως 3,6 δισ. δολάρια.

Και αυτή είναι «μια συντηρητική εκτίμηση», ισχυρίστηκε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς στην κατάθεση, καθώς οι εμπειρογνώμονες συνέχισαν να αποδέχονται πολλές από τις υποθέσεις που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι στις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις.

Η Τζέιμς προέβη στους νέους ισχυρισμούς σε μια κατάθεση που εναντιώθηκε στο αίτημα του Τραμπ για συνοπτική απόφαση υπέρ του στη σαρωτική αγωγή απάτης της εισαγγελίας κατά του πρώην προέδρου, των ενήλικων γιων του και των επιχειρήσεων του.

Η Τζέιμς μηνύει τον Τραμπ και τους συγκατηγορούμενους του για φερόμενη εξαπάτηση τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους φορολογικούς όρους και δανεισμό για τον Οργανισμό Τραμπ. Ο εισαγγελέας ζητά αποζημίωση 250 εκατ. δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τζέιμς ζήτησε από το δικαστήριο μερική συνοπτική κρίση για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ένα «βουνό αδιαμφισβήτητων στοιχείων» υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της.

Σε εκείνη την κατάθεση, η Τζέιμς έγραψε ότι «πολλά παραπλανητικά προγράμματα» που χρησιμοποιήθηκαν για να διογκώσουν τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Τραμπ είχαν ένα σωρευτικό αποτέλεσμα υπερεκτίμησης της καθαρής του αξίας κατά 17%-39% ετησίως. Αυτό «μεταφράζεται στο τεράστιο ποσό του 1 δισ. δολαρίων ή και περισσότερο σε όλα τα χρόνια εκτός από ένα», έγραψε η εισαγγελία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δανία: Τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1 έφθασαν στην Ουκρανία

Κακοκαιρία Daniel: Κρίσιμη νύχτα για τους πληγέντες - «Κρανίου τόπος» η Θεσσαλία

Μαρινάκης: Αυτό που προέχει είναι η διάσωση των συμπολιτών μας - Έχουν γίνει μέχρι τώρα περίπου 2.000 διασώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider