Αγνοείται υποβρύχιο σκάφος κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγνοείται υποβρύχιο σκάφος κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό
Ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Βοστόνης.

Ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του.

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα.

Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και συχνά κάνουν περιηγήσεις σε γνωστά ναυάγια. Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη του Καναδά.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιτανικός: Σπάνιο βίντεο από την κατάδυση στο θρυλικό ναυάγιο το 1986

Ναυάγιο-Πύλος: Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο αλιευτικό, σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider