Γερμανία: Δίνει 3 δισ. ευρώ για να αγοράσει νέα άρματα Leopard 2

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δίνει 3 δισ. ευρώ για να αγοράσει νέα άρματα Leopard 2
Η επιτροπή προϋπολογισμού στην κάτω βουλή αναμένεται να εγκρίνει την αρχική παραγγελία 18 τανκς αξίας περίπου 525 εκατ. ευρώ, στο τέλος αυτού του μήνα.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να παραγγείλει 18 άρματα μάχης Leopard 2 για να αντικαταστήσει όσα αποστέλλονται στην Ουκρανία με δυνατότητα αγοράς για 105 ακόμη, και με συνολικό κόστος περίπου 2,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η επιτροπή προϋπολογισμού στην κάτω βουλή αναμένεται να εγκρίνει την αρχική παραγγελία 18 τανκς αξίας περίπου 525 εκατ. ευρώ, στο τέλος αυτού του μήνα.

Η παραγγελία είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκτός από τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό περίπου 50 δισ. ευρώ, ο κυβερνώντος συνασπισμός του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς δημιούργησε ένα ειδικό ταμείο αξίας 100 δισ. ευρώ για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει τις μακροχρόνιες ελλιπείς επενδύσεις στον στρατό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά 18 αρμάτων μάχης Leopard για να αντικαταστήσουν αυτά που στάλθηκαν στην Ουκρανία. Αρνήθηκε να σχολιάσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της παραγγελίας, λέγοντας ότι οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το τανκ Leopard κατασκευάστηκε από την Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co, με τη Rheinmetall να προμηθεύει εξαρτήματα όπως τα όπλα, και η MTU Solutions — μια μονάδα της Rolls-Royce Holdings — τα συστήματα κίνησης.

Οι Γερμανοί βουλετές ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα την αγορά 50 οχημάτων μάχης πεζικού Puma με κόστος 1,5 δισ. ευρώ και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έθεσε την προοπτική μιας άλλης παραγγελίας αργότερα φέτος.

Το συμβόλαιο για τα Puma περιλαμβάνει δυνατότητα αγοράς για 61 επιπλέον οχήματα, ανεβάζοντας το σύνολο των παραγγελιών σε 111, αναφέρει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνδυνος κατάρρευσης της τουρκικής λίρας με επανεκλογή Ερντογάν - Μπροστά στο «απόλυτο χάος» οι αγορές

Διπλό crash test τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για οικονομία και μέτρα στήριξης

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Αλβανία για Μπελέρη - Ενημέρωση στην πρόεδρο της Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider