Μπέρμποκ: Αύριο συναντάται με τον Κινέζο ομόλογο της στο Βερολίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπέρμποκ: Αύριο συναντάται με τον Κινέζο ομόλογο της στο Βερολίνο
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψη του Κρίστιαν Λίντνερ στο Πεκίνο, έπειτα από κινεζικό αίτημα, «για λόγους προγραμματισμού».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στο Βερολίνο με την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, ενόψει των γερμανοκινεζικών κυβερνητικών διαβουλεύσεων οι οποίες προγραμματίζονται για τις 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ένταση που προκάλεσαν πρόσφατα οι δηλώσεις της κυρίας Μπέρμποκ στο Πεκίνο, όπου επέκρινε ευθέως τη στάση της Κίνας σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διερωτώμενη δημοσίως «γιατί η Κίνα δεν έχει ζητήσει ακόμη από την επιτιθέμενη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο». Επιστρέφοντας στο Βερολίνο, η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε στην Bundestag ότι «ήταν εν μέρει κάτι περισσότερο από σοκαριστικό το πόσο προσβλητική ή ακόμη και επιθετική εμφανιζόταν η Κίνα προς τον έξω κόσμο». Για εμάς, τόνισε χρησιμοποιώντας ακριβώς τη διατύπωση της ΕΕ, «η Κίνα είναι εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος».

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψη του Κρίστιαν Λίντνερ στο Πεκίνο, έπειτα από κινεζικό αίτημα, «για λόγους προγραμματισμού». Ο κ. Λίντνερ επρόκειτο να επισκεφθεί την Κίνα καθ' οδόν προς την Ιαπωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα ηττηθεί «όπως ο ναζισμός»

Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα αφιερώσει 10 δισ. δολάρια για ανακούφιση από το αυξημένο κόστος ζωής

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές - Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει τις επόμενες κινήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider