Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας
Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας, πριν από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας, πριν από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής (5/3) μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 59χρονος σταθμάρχης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη στη Λάρισα

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Επιθεωρητής ΟΣΕ: «Υπήρχαν 3 σταθμάρχες στη μοιραία βάρδια»

Ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, που τέθηκε σε αργία, πήγε την περασμένη Παρασκευή στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αυτοβούλως να καταθέσει στοιχεία για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και μεταξύ αυτών είναι ότι ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.

Από πληροφορίες από εργαζομένους στον ΟΣΕ που επικαλείται η ΕΡΤ, στη βραδινή βάρδια, σε ένα σταθμό μεγάλο σαν της Λάρισας, είναι τρεις οι σταθμάρχες: Ο αρχαιότερος και δύο ακόμη. Ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης απολογήθηκε χθες Κυριακή (5/3) και είπε ότι ήταν μόνος του και σύμφωνα με ανακριτικές πηγές, θα κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της διερεύνησης ευθυνών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Πολλά τα ερωτηματικά για το δυστύχημα των Τεμπών

Δυστύχημα στα Τέμπη: 12 τραυματίες στα νοσοκομεία, 7 σε ΜΕΘ – Δύο πολύ σοβαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία και τα επίσημα έγγραφα καταδικάζουν απόλυτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider