Τουρκία: Ο Ερντογάν ανέβαλε επ’ αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με Σουηδία - Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν ανέβαλε επ’ αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με Σουηδία - Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ
Η Τουρκία ανέβαλε σήμερα επ’ αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία σχετικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο TRT Haber. 

Στην επ' αόριστον αναβολή των τριμερών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας με θέμα την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ αποφάσισε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το δίκτυο TRT Haber.

Σημειώνεται πως η εν λόγω συνάντηση προγραμματιζόταν να λάβει χώρα μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος, οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Σουηδία και το κάψιμο του Κορανίου αποτέλεσαν την κύρια αιτία πίσω την παραπάνω απόφαση.

«Λυπούμαστε, δεν γίνεται να έχουν τρομοκρατικές οργανώσεις να περιφέρονται στους δρόμους και να περιμένουν υποστήριξη από εμάς για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όταν λέμε κάτι, το λέμε με ειλικρίνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως μετά τις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, όπου Σουηδοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι εξοργίζοντας την Άγκυρα, ο Ερντογάν χθες δήλωσε ότι δεν «βλέπει» πιθανή την ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Φινλανδία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί χωρίς τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει την τουρκική υποστήριξη» για ένταξή της στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider