Ρωσική εταιρία συμφωνεί να αποστείλει λιπάσματα στην Αφρική από ποσότητες που απομένουν αποκλεισμένες στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσική εταιρία συμφωνεί να αποστείλει λιπάσματα στην Αφρική από ποσότητες που απομένουν αποκλεισμένες στην ΕΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Uralchem-Uralkali «συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να οργανώσει δωρεάν διανομές στην Αφρική με περισσότερους από 262.000 τόνους λιπασμάτων».

Η ρωσική εταιρία παραγωγής λιπασμάτων Uralchem-Uralkali συμφώνησε με την Ολλανδία, την Εσθονία και το Βέλγιο να προσφέρει φορτία λιπασμάτων που έχουν αποκλειστεί στις χώρες αυτές στην Αφρική, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής της Uralchem Ντμίτρι Κονιάεφ δήλωσε ότι ο όμιλος «συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να οργανώσει δωρεάν διανομές στην Αφρική με περισσότερους από 262.000 τόνους λιπασμάτων» που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε χώρες της ΕΕ.

Η Ολλανδία δήλωσε χθες ότι ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Εθνών θα επιτρέψει την αποστολή στο Μαλάουι 20.000 τόνων ρωσικών λιπασμάτων που παραμένουν στο λιμάνι του Ρότερνταμ λόγω των κυρώσεων σε βάρος Ρώσου ιδιώτη, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Το TASS ανέφερε ότι όρος της συμφωνίας ήταν ότι το πρόσωπο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις καθώς και η ρωσική εταιρία δεν θα αποκομίσουν κανένα κέρδος από τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με το TASS, ο Κονιάεφ δήλωσε ότι επιτεύχθηκαν συμφωνίες για την εξαγωγή λιπασμάτων που παραμένουν αποκλεισμένα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Εσθονία, χωρίς όμως να δίνει διευκρινίσεις για τις ποσότητες από κάθε χώρα ή για τους προορισμούς των φορτίων στην Αφρική.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, το πρώτο φορτίο λιπασμάτων αναμένεται να αποσταλεί στο Μαλάουι την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider