Κακοκαιρία "Eva": Μηνύματα από 112 σε αρκετές περιοχές για περιορισμό των μετακινήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία "Eva": Μηνύματα από 112 σε αρκετές περιοχές για περιορισμό των μετακινήσεων
Μήνυμα από το 112 για αρκετές περιοχές της Ελλάδος – Σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Πρίν από λίγο ήρθε μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες, για τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας κατά την επέλαση της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της χώρας..

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους, ειδικά στα παράλια της Ηπείρου, που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε επίσης σε κατοίκους περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, το Νότιο Ιόνιο και την Μεσσηνία προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 5/11.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από μεσημβρινές ώρες Σαββάτου 5/11 σε Δυτική Ελλάδα, Νότιο Ιόνιο και Μεσσηνία. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

Να σημειωθεί, πως η Πάργα και τα Σύβοτα, επλήγησαν πριν περίπου ένα μήνα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ανάλογη είναι και η εικόνα στην Κέρκυρα όπου έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία και τα συνεργεία των Δήμων καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Eva, υπάρχει αυστηρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ανάλογα με τα φαινόμενα θα αποσταλούν μηνύματα από το 112 στους πολίτες και σε άλλες περιπτώσεις.

Σε αυξημένη επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται πως επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Eva» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία σήμερα Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος: Μειωμένη κατά 25% η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα

Πέτσας προς ΟΤΑ: Απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας EVA

Κακοκαιρία: Έρχεται η Eva - Τι συστήνει εκτάκτως στους πολίτες η ΓΓΠΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider