Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενίσχυσε τον στόλο του με πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενίσχυσε τον στόλο του με πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία
Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, καθώς ο στόλος του απέκτησε πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, καθώς ο στόλος του απέκτησε πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, πέρα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων.

Η δημοτική συγκοινωνία σε Ελληνικό και Αργυρούπολη εγκαινιάστηκε το 2015 και αρχικά λειτούργησε με μισθωμένα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ. Το 2017 αγοράστηκαν τρία σύγχρονα λεωφορεία και τώρα αποκτήθηκαν τα πέντε ηλεκτρικά. Μηνιαίως εξυπηρετούνται δωρεάν για τις μετακινήσεις τους σχεδόν 20.000 επιβάτες, κυρίως συνταξιούχοι και μαθητές.

«Υπερήφανοι για τον νέο μας στόλο. Η δημοτική συγκοινωνία μας μετακινεί μηνιαίως 20.000 επιβάτες δωρεάν, με μηδενικό πλέον κόστος στα καύσιμα και με υπερσύγχρονα λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Πρόγραμμα του δήμου Γλυφάδας για δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στους μαθητές της πόλης

Πρόγραμμα για μαθήματα ρομποτικής σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού θα εφαρμόσει ο δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης. Η ενασχόληση των παιδιών θα είναι πολύπλευρη, καθώς πέρα από τη μάθηση, θα πειραματιστούν, θα σχεδιάζουν, θα κατασκευάζουν και θα προγραμματίζουν ρομπότ.

Μέσα από ειδικά ολιγομελή εργαστήρια, θα έρθουν σε επαφή με δημιουργικό τρόπο, με κάθε ένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου και θα έχουν διάρκεια πέντε εβδομάδων, με ημερομηνία έναρξης την 31η Οκτωβρίου.

«Η ρομποτική δεν είναι το μέλλον. Είναι το παρόν. Είναι ένα από τα εφόδια που θέλουμε και πρέπει να έχουν τα παιδιά μας, από μικρή κιόλας ηλικία», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Γλυφάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρίσι Σούνακ: Ένας πολυεκατομμυριούχος, πρώην χρηματιστής στο «τιμόνι» - Θατσερικός και φανατικός του Brexit

Σε πίεση η αγορά smartphones και ειδών τεχνολογίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider