Βαρουφάκης: Όραμα μας να βοηθήσουμε τον λαό να σηκώσει ξανά κεφάλι και να παλέψει για το μέλλον του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Όραμα μας να βοηθήσουμε τον λαό να σηκώσει ξανά κεφάλι και να παλέψει για το μέλλον του
Το ΜέΡΑ25 υπάρχει γιατί πιστεύει ότι η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση αυτού του λαού, ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

"Το ΜέΡΑ25 υπάρχει γιατί πιστεύει ότι η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση αυτού του λαού. Ρήξη με την λεηλασία των ολιγαρχών των σουπερμάρκετ και της ενέργειας. Ρήξη με κάθε ψευτοαγορά ενέργειας κλπ. Ρήξη με την λεηλασία των ΣΔΙΤ. Ρήξη με τα μυθεύματα ότι αν τρυπήσουμε και εξορύξουμε υδρογονάνθρακες θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια" υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. "Το θέμα δεν είναι το ορυκτό καύσιμο, αλλά σε ποιόν ανήκει η παραγωγή και η διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος". "Ρήξη με την λειτουργία του επιτελικού κράτους, όπου το θέμα του δεν είναι η σωστή διαχείριση, αλλά η εξυπηρέτηση των ολιγαρχών" ανέφερε ακόμα, τονίζοντας πως η στρατηγική του ΜέΡΑ25 είναι η υπεύθυνη ανυπακοή.

"Κοιτάξτε ποιους ευχαριστούν και ποιους μηνύουν" είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφερόμενος και στις ευχαριστίες σε Μητσοτάκη-Τσίπρα-Σαμαρά από τον κ. Λάτση την ώρα που ο κ. Αλαφούζος μηνύει το ΜέΡΑ25. "Θα σας κατονομάζουμε κύριοι της ολιγαρχίας και θα ψηφίζουμε υπέρ της άρσης της ασυλίας αν μας μηνύετε, ιδού η Ρόδος και ιδού και το πήδημα" συμπλήρωσε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

"Δαιμονοποιείται οποιοσδήποτε δεν θέλει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο από αυτόν που μεταφέρει με το τάνκερ του ρωσικό πετρέλαιο" ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και τόνισε παράλληλα πως κάνουν τα πάντα από την Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να αποφύγουν κάθε ειρηνευτική διαδικασία. "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να χαρακτηριστεί ένα κράτος τρομοκράτης, όπως έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Ρωσία, όμως αν το κάνουμε αυτό θα έπρεπε να ξεκινήσουμε πρώτα από τις ΗΠΑ για την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τον αποκλεισμό της Κούβας για δεκαετίες ολόκληρες, αλλά και βέβαια για όσα κάνει στον συνοδοιπόρο μας τον Τζούλιαν Ασάνζ που αποκάλυψε τα εγκλήματα τους" ανέφερε ακόμα χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

"Πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους στο δρόμο της ειρήνευσης ως Ευρωπαίοι για όσους είναι πραγματικά ευρωπαϊστές, αυτό κάναμε εμείς με το νέο Κίνημα των Αδεσμεύτων που παρουσιάσαμε στη Διακήρυξη της Αθήνας με τον Τζέρεμι Κόρμιν και την Έτσε Τεμελκουράν και στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε και μια πρόταση σήμερα ως ΜέΡΑ25 και DiEM25 για την Ειρήνη" δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 λέγοντας πως δεν αρκεί να είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο, αλλά πρέπει να έχουμε και πρόταση για το πως μπορεί να επέλθει η ειρήνη. "Αυτή τη στιγμή η Αλεξανδρούπολη είναι ένα ξέφραγο αμπέλι των ΗΠΑ και είναι και στόχος των πυρηνικών κεφαλών του Πούτιν επειδή ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας την μετέτρεψαν σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ" υπογράμμισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης το ΜέΡΑ25 και αναφερόμενος στο Ιράν τόνισε πως πρέπει το ΜέΡΑ25 να είναι στο πλευρό των γυναικών, των φοιτητών και των εργατών του Ιράν, όχι για να ξαναπέσει στην παγίδα των ΗΠΑ, αλλά για να βρει η Αριστερά ένα άλλο μοντέλο, όχι για να έρθει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός στο Ιράν. "Είμαστε ταυτόχρονα απέναντι στο ΝΑΤΟ που κάνει τα πάντα για να διαιωνίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και στον φασισμό του κ. Πούτιν που εισέβαλε σε αυτήν" κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως η Κυβέρνηση εφοδιάζει καθημερινά τον Ερντογάν με επιχειρήματα, εγκληματώντας στις θάλασσες μας και μίλησε για καλή στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο με την έκθεση της OLAF από την υπερψήφιση της οποίας απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Κύριε Τσίπρα με αυτούς θα κάνετε προοδευτική διακυβέρνηση; Με όσους συμπορεύτηκαν με τον Ορμπάν στην ψηφοφορία;" διερωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Ακούσατε τι είπε ο κ. Μπορέλ για τον κήπο της ΕΕ και την ζούγκλα του υπόλοιπου κόσμου; Δηλαδή αν ήταν φασίστας τι διαφορετικό θα έλεγε; Ακούσατε την κ. Μπέρμποκ, την συμπρόεδρο των Πρασίνων στη Γερμανία που είπε για τα όπλα στην Υεμένη; Δηλαδή αν ήταν ναζί τι διαφορετικό θα έλεγε;" αναρωτήθηκε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25. "Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό πράσινο κόμμα στην Ελλάδα επειδή δεν έχει καμία σχέση με το γερμανικό" ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

"Η κ. Μελόνι είναι η μεγαλύτερη νίκη του δήθεν φιλελεύθερου κατεστημένου στις Βρυξέλλες" τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλώντας για ενσωμάτωση του φασισμού μέσα στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία, ενώ μίλησε και για μία αμερικανοκίνητη και νατοκίνητη Ευρωπαϊκή Ένωση. Για δε την κατάσταση στην Βρετανία ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως η κ. Τρας "ήταν μια ανόητη Πρωθυπουργός" που απλά έκανε ένα λαθάκι στην εφαρμογή της λιτότητας στην Βρετανία. "Πρώτα λιτότητα και μετά δωράκια στην ολιγαρχία" αυτή είναι η συνταγή που έπρεπε να ακολουθήσουν όπως συμβαίνει παντού και στη χώρα μας με την νέα λιτότητα που ζει κι ο κόσμος εδώ, υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

"Είχαμε μια καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, από τις χώρες με την χειρότερη θνησιμότητα. Είχαμε πλειάδα συνταγματικών εκτροπών, όπως έγινε με την ιδιωτικοποίηση του νερού όταν το ΣτΕ είπε πως αυτό δεν γίνεται. Έχουμε καταστολή παντού. Έχουμε μια χυδαία λεηλασία των πολλών και έναν εξόφθαλμο σοσιαλισμό για πολύ λίγους με δανεικά που χρεώνουν τις επόμενες γενιές. Έχουμε τις υποκλοπές με έναν Πρωθυπουργό να πιάνετε στα πράσα και να μην απολογείται καν. Κι όμως η ΝΔ είναι μπροστά και αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ πώς; Πώς; Επειδή στραγγαλίσατε την ελπίδα το 2015" ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

"Ο λαός συνεχίζει να είναι σε κωματώδη κατάσταση αλλά οι ολιγάρχες όλο και κερδίζουν, επειδή τότε, μετά το α' εξάμηνο του 2015, ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ "έβαλε τάξη" υπέρ τους και πέτυχε μια σταθεροποίηση υπέρ των ολιγαρχών και σε βάρος αυτού του λαού που υποφέρει σήμερα από την Μητσοτάκης Α.Ε." υπογράμμισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25. "Αν είναι λοιπόν να ψηφίσουν οι πολίτες συντηρητικούς, γιατί να μην επιλέξουν τους ορίτζιναλ;" διερωτήθηκε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κεφάλι παρά τα όσα κάνει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

"Μέσα από πραγματικές, ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις, εξοργίζεται ο κόσμος με όσα δεν κάνουν ακόμα και εντός του συστήματος τους και εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αυτή την οργή της κοινωνίας, μέτωπο οργής και ρήξης απέναντι σε αυτές τις πολιτικές συνολικά" υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε: "δεν μπορούμε να λέμε ότι αν δεν έρθει ο Σοσιαλισμός δεν γίνεται τίποτα, γιατί αυτό εξασφαλίζει πως δεν θα έρθει ποτέ ο Σοσιαλισμός".

"Μπορεί να λένε πως δεν υπάρχει η τρόικα, αλλά δεν μειώνουν τον ΦΠΑ. Υπάρχει η τρόικα και γι' αυτό δεν τους αφήνει. Υπάρχει η τρόικα και γι' αυτό υπάρχουμε κι εμείς για να τους διώξουμε μία και καλή" ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε πως θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία γιατί είμαστε σε χρονιά διπλών εκλογών "όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι απ' άκρη σε άκρη της χώρας να δώσουμε την μάχη". "Να είμαστε έτοιμοι για εκλογές το καλοκαίρι γιατί δεν χρειάζεται και δεν θέλει την νεολαία η Κυβέρνηση να πάει να ψηφίσει" υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται ούτε νεολαία, ούτε και πρόγραμμα, καθώς εφαρμόζει το πρόγραμμα της ολιγαρχίας.

"Εμείς που ενστερνιζόμαστε την απλή αναλογική, δεν έχουμε το δικαίωμα να μην μιλάμε με κανέναν. Δεν σημαίνει ότι εμπιστευόμαστε, ότι συμφωνούμε, αλλά πρέπει να μιλάμε" ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας όμως ότι Προοδευτική Κυβέρνηση δεν σημαίνει απλά να πέσει ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να υπάρχει ένα Πρόγραμμα Ρήξης και ένα Προοδευτικό Μέτωπο, γιατί η ολιγαρχία έχει τα κανάλια, την αστυνομία και τα πάντα. Δεν χτίζεται το μέτωπο αυτό το λαϊκό σε 3 μέρες μετά τις εκλογές. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο, αλλά μην έρθετε μετά τις εκλογές να ζητήσετε ψήφο, γιατί όποιοι αρνούνται προεκλογικά συζήτηση για πρόγραμμα, αρνούνται τη ρήξη με την ολιγαρχία που είναι ο μόνος λόγος που υπάρχουμε" κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και δήλωσε πως δεν έρχονται να μιλήσουν όχι γιατί δεν ξέρουν αν θα μπούμε στη Βουλή, αλλά επειδή ξέρουν ότι θα μπούμε ενισχυμένοι στη Βουλή. "Ανάθεση τύπου ΣΔΙΤ, ούτε εμείς, ούτε ο λαός μας θα τους δώσει γιατί το πραγματικό προοδευτικό μέτωπο χτίζεται εκεί έξω στην κοινωνία, στα κινήματα και στους χώρους δουλειάς και θέλει τη ρήξη που αυτοί δεν θέλουν" υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τον λαό μας να σηκώσει ξανά το κεφάλι του με τη ρήξη ως μόνη απάντηση στην κρίση για να μπορέσει αυτός ο λαός να οραματιστεί το μέλλον που έχει ανάγκη" κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider