ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον «εμπιστεύεται» το Πακιστάν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον «εμπιστεύεται» το Πακιστάν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου
Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Δημοκρατικό Κόμμα, την Πέμπτη στο Λος Άντζελες, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο Πακιστάν κάνοντας λόγο για "μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο", μια χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν έχει "καμιά συνοχή".

Η αμερικανική διπλωματία δήλωσε σήμερα ότι εμπιστεύεται την ικανότητα του Πακιστάν να εγγυάται την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου μετά τις δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν για το θέμα αυτό που προκάλεσαν την οργή του Ισλαμαμπάντ.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτωn για το Δημοκρατικό Κόμμα, την Πέμπτη στο Λος Άντζελες, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο Πακιστάν κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο», μια χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν έχει «καμιά συνοχή».

Ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Μπιλαουάλ Μπούτρο Ζαρντάρι «εξεπλάγη» από τη δήλωση αυτή και κάλεσε το Σάββατο τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ για να διαμαρτυρηθεί, ενώ ο πρωθυπουργός Σαχμπάζ Σαρίφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι ένα «υπεύθυνο πυρηνικό κράτος».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπιστοσύνη στη βούληση και την ικανότητα του Πακιστάν» σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου, δήλωσε σήμερα ο Βένταντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντα θεωρούσαν ότι ένα ασφαλές Πακιστάν που ευημερεί είναι ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα», πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν κατ΄ιδίαν την ανησυχία τους εδώ και πολύ καιρό για την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων του Πακιστάν σε περίπτωση μιας ευρείας πολιτικής αλλαγής, δεδομένης της βοήθειας που παρέχεται από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν στους Ταλιμπάν του γειτονικού Αφγανιστάν.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Πακιστάν έχουν επιδεινωθεί μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021, έπειτα από δύο δεκαετίες πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Έως τις 15 Απριλίου θα παραμείνουν σε λειτουργία οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί

ΗΠΑ: Το Ιράν ψεύδεται για τα drones που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ενάντια στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider