Στη «γραμμή» Πούτιν ο CEΟ της Gazprom για τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «γραμμή» Πούτιν ο CEΟ της Gazprom για τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μίλερ ανέφερε ακόμα ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.

Είπε επίσης ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 -2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον χειμώνα βασιζόμενη στις τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου που έχει αποθηκεύσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ανησυχία για την ασφάλεια των αγωγών

Πολωνία: Διαρροή και στον αγωγό πετρελαίου Druzhba που συνδέει Ρωσία με Ευρώπη - «Μάλλον ατύχημα» η εκτίμηση

Γερμανία: Ύφεση στο σύνολο του 2023 αναμένει ο υπουργός Οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider