Ο Ερντογάν προκαλεί και πάλι με την Αγία Σοφία: «Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν προκαλεί και πάλι με την Αγία Σοφία: «Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουν κι άλλα τέτοια»
Τον δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει να διαβαίνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την προκλητική ρητορική του συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε ομιλία του χθες με νέους προανήγγειλε και άλλες μετατροπές μουσείων σε τζαμί, όπως έγινε με την Αγία Σοφία.

«Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, επεσήμανε πως: «Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλταν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» υπογράμμισε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον ο Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική, εξαπολύοντας νέες απειλές. Σημειώνεται, βέβαια, πως η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει πως οποιοδήποτε επεισόδιο της Τουρκίας δε θα αντιμετωπιστεί σημειακά αλλά θα δοθεί μια συνολική στρατιωτική απάντηση. «Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τόνισε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς. Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από ἐναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας».

Προκλήσεις και από Τσαβούσογλου

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Λιβύη και Κύπρο. Τα περισσότερα προβλήματα προκαλούνται από την απέναντι πλευρά». Αλεξανδρούπολη και Κρήτη ενοχλούν την Τουρκία. Η παρουσία των δυνάμεων των ΗΠΑ και το αεροπλανοφόρο προκαλούν σκεπτικισμό στην Άγκυρα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ σημείωσε: «Η Αλεξανδρούπολη είναι εδώ και όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε επίπεδο μιας βάσης. Οι Έλληνες αυξάνουν τις δυνάμεις τους, οι Αμερικανοί επεκτείνουν το λιμάνι, ξέρετε πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν τωρα όλα τα πλοία γι’ αυτό ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης. Η Αλεξανδρούπολη οδεύει προς ένα άλλο επίπεδο».

Η δημοσιογράφοε της HURRIYET, Χαντέ Φιράτ δήλωσε: «Mε τα 20 συνοδευτικά πλοία το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είναι εδώ για να ξεκουραστούν, ενω υπάρχουν τόσα άλλα μέρη,σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν όλες αυτές οι βάσεις και οι εκπαιδεύσεις αλλά και η προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μήπως και οι ΗΠΑ θεωρούν ως πραγματική απειλή την έκφραση “ξαφνικά θα έρθουμε ένα βράδυ” την οποία και η Ελλάδα το διάβασε ως απειλή;».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider