Κινέζοι χάκερ «πείραξαν» πρόγραμμα chat καναδικής εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινέζοι χάκερ «πείραξαν» πρόγραμμα chat καναδικής εταιρείας
Κινέζοι χάκερ φέρονται να έχουν «πειράξει» ευρέως γνωστό λογισμικό μίας καναδικής εταιρείας εξυπηρέτησης πελατών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το μπλογκ της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας  CrowdStrike, η οποία ανακοίνωσε πως ανακάλυψε κακόβουλο λογισμικό στα προϊόντα της καναδικής Comm100, που έχουν ήδη διατεθεί σε πελάτες ανά τον κόσμο

Κινέζοι χάκερ φέρονται να έχουν «πειράξει» ευρέως γνωστό λογισμικό καναδικής εταιρείας εξυπηρέτησης πελατών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το μπλογκ της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η οποία ανακοίνωσε πως ανακάλυψε κακόβουλο λογισμικό στα προϊόντα της καναδικής Comm100, που έχουν ήδη διατεθεί σε πελάτες ανά τον κόσμο. Τα προϊόντα της Comm100 ποικίλουν από chat bots έως και εργαλεία διαχείρισης μέσων κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με ξένα μέσα.

Το ακριβές μέγεθος της κυβερνοεπίθεσης στην Comm100 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν και η καναδική εταιρεία γνωστοποίησε στο κοινό πως έχει επιλύσει το πρόβλημα στο λογισμικό της που δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και πως σκόπευε να προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση. Η CrowdStrike εκτιμά πως το κακόβουλο λογισμικό κυκλοφόρησε δυο μέρες, αλλά δεν ανέφερε πόσες εταιρείες έχουν επηρεαστεί, πέραν του γεγονότος πως καλύπτουν ευρύ φάσμα κλάδων.

Σημειώνεται πως η Comm100 έχει πάνω από 15.000 πελάτες σε 80 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πορτογαλία: Θύμα χάκερς η αεροπορική TAP - Υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα επιβατών

Ψηφιακά assets 160 εκατ. δολ. από εταιρεία εμπορίας crypto λήστεψαν χάκερς