Η Κίνα ενεργοποιεί οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά της Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα ενεργοποιεί οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά της Ταϊβάν
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει από σήμερα τις εξαγωγές φυσικής άμμου στην Ταϊβάν. 

Κυρώσεις κατά δύο ιδρυμάτων από την Ταϊβάν, θα επιβάλει η Κίνα, απαγορεύοντας την οικονομική συνεργασία τους με εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από την ηπειρωτική χώρα, ανακοίνωσε εχθές, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Γραφείου για τις Υποθέσεις της Ταϊβάν, Μα Σιαογκουάνγκ. Πρόκειται για το Ίδρυμα της Ταϊβάν για τη Δημοκρατία και για το Ταμείο Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ταϊβάν.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει από σήμερα τις εξαγωγές φυσικής άμμου στην Ταϊβάν.

Επίσης από σήμερα, η Κίνα προχωρεί στην αναστολή των εισαγωγών εσπεριδοειδών και κατεψυγμένων ψαριών από την Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσαν χθες τα κινεζικά τελωνεία.

Υπενθυμίζεται πως εχθές, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις σε θαλάσσιο χώρο κοντά στην Ταϊβάν, οι οποίες θα περιλαμβάνουν δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας και δοκιμές πυραύλων σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν.

Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο κινεζικός στρατός θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε 6 περιοχές κοντά στην Ταϊβάν, από την Τρίτη 2 Αυγούστου έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταϊβάν: Κάλεσμα για διάλογο από τη Νότια Κορέα - Προειδοποιήσεις Κίνας στους Βρετανούς βουλευτές

Νέες απειλές της Κίνας: «Αυτοί που προσβάλλουν θα τιμωρηθούν» - «Φάρσα» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Αμερικανικά πολεμικά πλοία πλέουν κοντά στην Ταϊβάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider