Κυριακίδου: Διαθέσιμες οι αντι-ιικές θεραπείες με την νέα σύμβαση του Veklury για την COVID19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυριακίδου: Διαθέσιμες οι αντι-ιικές θεραπείες με την νέα σύμβαση του Veklury για την COVID19
Κυριακίδου:Με την νέα σύμβαση του Veklury για την COVID19 διασφαλίζουμε ότι οι αντι-ιικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για όσους έχουν ανάγκη

H Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Επιτροπής (HERA) υπέγραψε νέα κοινή σύμβαση-πλαίσιο προμήθειας του Veklury (ρεμδεσιβίρη), μιας αντι-ιικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19, με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead. Αυτή είναι η δεύτερη σύμβαση-πλαίσιο για αυτήν τη θεραπεία, η πρώτη είχε λήξει τον Απρίλιο του 2022.

22 κράτη μέλη και χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στην κοινή προμήθεια της ΕΕ, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως και 2.250.000 φιαλίδια αναφέρει η Κομισιόν.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «από την αρχή της πανδημίας, η Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να διευκολύνει την πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό και θεραπείες για ευρωπαίους ασθενείς. Αυτή είναι μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τη θεραπεία και τώρα την εκπληρώνουμε με μια δεύτερη σύμβαση για να διασφαλίσουμε ότι οι αντι-ιικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς που τις χρειάζονται. Η COVID-19 είναι ακόμα μαζί μας και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι εκτός από τα εμβόλια, θα έχουμε επίσης τις απαραίτητες θεραπείες για όσους έχουν ανάγκη. Η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών μας θα είναι πάντα η προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας». Στην ΕΕ, η ρεμδεσιβίρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενηλίκους και έφηβους ασθενείς με πνευμονία που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, καθώς και σε ενηλίκους που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή μορφή COVID-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 118.435 κρούσματα στην εβδομάδα, 115 διασωληνωμένοι και 200 θάνατοι

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μήνυμα προς Ευρώπη «Πάρτε μέτρα τώρα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider