Σλοβενία: Να δοθούν κίνητρα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξή τους στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σλοβενία: Να δοθούν κίνητρα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξή τους στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβράβευση χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την πρόοδο που σημειώνουν στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβράβευση χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την πρόοδο που σημειώνουν στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ, προκειμένου να τους δώσει κίνητρα για να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν έναν μακρινό και απαιτητικό στόχο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

Ο Ρόμπερτ Γκόλομπ, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά ενεργειακά έργα μόλις εφαρμόσει πλήρως όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής εξάρτησης, ο Γκόλομπ υπογράμμισε την ανάγκη «πράσινης στροφής» στην Ευρώπη. «Πρέπει να συνδέσουμε τον άνεμο του Βορρά με τον ήλιο του Νότου, δημιουργώντας ένα ισχυρό και σταθερό σύστημα, ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκή Ένωση: 1,8 δισ. ευρώ σε έργα καθαρής τεχνολογίας για το Ταμείο Καινοτομίας

ΕΤΕπ: Πόσο έτοιμες είναι οι φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν μια νέα κρίση;

Κροατία: Τελικο «ΟΚ» από την ΕΕ για ένταξη στην Ευρωζώνη -Θα αριθμεί 20 μέλη από το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider