Ουκρανία: Προ των πυλών του Λισιτσάνσκ οι Ρώσοι - Έκκληση στους κατοίκους να «απομακρυνθούν επειγόντως»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Προ των πυλών του Λισιτσάνσκ οι Ρώσοι - Έκκληση στους κατοίκους να «απομακρυνθούν επειγόντως»
Οι περιφερειακές αρχές κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν επειγόντως την ανατολική ουκρανική πόλη Λισιτσάνσκ, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι περιφερειακές αρχές της Ουκρανίας κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν επειγόντως την ανατολική ουκρανική πόλη Λισιτσάνσκ, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Αγαπητοί κάτοικοι της περιφερειακής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και οι συγγενείς τους! Λόγω πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, σας καλούμε να απομακρυνθείτε επειγόντως», έγραψε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο ίδιος είπε πως η κατάσταση στην πόλη είναι «πολύ δύσκολη», αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άμαχοι παραμένουν εκεί. Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Λισιτσάνσκ υφίσταται «καταστροφικές ζημιές» από τους βομβαρδισμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στο στόχαστρο την πόλη μετά την πτώση του γειτονικού Σεβεροντονέτσκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό προκειμένου να αποκόψουν το Λισιτσάνσκ από τον νότο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πλήγμα κοντά στο Λισιτσάνσκ, ανέφερε το επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Η Ρωσία πιέζει τους Αμερικανούς στην Αλάσκα

JYSK: Έφτασε τα 50 καταστήματα στην Ελλάδα – Τα επόμενα σχέδια

ΔΕΠΑ Υποδομών: Τροπολογία «ξεκλειδώνει» την ολοκλήρωση της πώλησης